Medeon Run | Αγώνας δρόμου στην Κατούνα



| Medeon Run |

Ένας λαϊκός Αγώνας δρόμου, ανοιχτός σε παιδιά και ενήλικες,
που δίνει ξανά χώρο στη χαρά της συμμετοχής,
στη συλλογικότητα και στη ζωντανή σχέση του τόπου με τους ανθρώπους του.


Η Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 το 9ο Medeon Run, έναν αγώνα δρόμου που δεν στήνεται μόνο για τις επιδόσεις, αλλά και για τη συμμετοχή, τη συνάντηση και την κίνηση μέσα στον ίδιο τον τόπο. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος, υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, διοργανώνει και φέτος τη διοργάνωση, με τρεις διαδρομές, 1.000, 5.000 και 7.400 μέτρων, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά, νέους, ενήλικες και μεγαλύτερους δρομείς να πάρουν μέρος σε μια αθλητική γιορτή χωρίς κόστος συμμετοχής.

Το Medeon Run κουβαλά στον τίτλο του τη μνήμη της αρχαίας Μεδεώνας, μιας περιοχής με ιστορικό βάθος στην Ακαρνανία, και την ενώνει με τη σημερινή ανάγκη των τοπικών κοινωνιών να βγαίνουν στον δημόσιο χώρο, να τον κατοικούν, να τον ξανακάνουν κοινό. Σε μια εποχή που ο αθλητισμός συχνά γίνεται προϊόν, εδώ ο αγώνας κρατά έναν πιο απλό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Είναι δωρεάν, απευθύνεται σε όλους και δίνει αξία όχι μόνο στον πρώτο που θα τερματίσει, αλλά σε κάθε άνθρωπο που θα σταθεί στην αφετηρία.

Ο μαθητικός αγώνας των 1.000 μέτρων θα ξεκινήσει στις 7:00 μ.μ. από την πλατεία Αχυρών, βορειοδυτικά του χωριού, και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία της Κατούνας. Η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο μέρος της επίπεδη και κινείται από την πλατεία Αχυρών, στον δρόμο προς Τρύφο και Νήσσα, προς το κέντρο της Κατούνας μέσω της κεντρικής οδού Μαυρομματαίων. Οι μικροί συμμετέχοντες θα έχουν χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο και τροφοδοσία στον τερματισμό με νερό, χυμό και μπανάνες.

Οι αγώνες των 5.000 και των 7.400 μέτρων θα ξεκινήσουν στις 7:30 μ.μ. από την κεντρική πλατεία της Κατούνας, εκεί όπου βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Αθανασίου, και θα τερματίσουν στο ίδιο σημείο, διαγράφοντας κυκλικές διαδρομές γύρω από το χωριό. Οι διαδρομές έχουν εναλλαγές, με κατηφορικά και ανηφορικά τμήματα, και κινούνται σε υψόμετρα που δείχνουν τον ανάγλυφο χαρακτήρα της περιοχής. Στα 5.000 μέτρα το χαμηλότερο σημείο είναι τα 261 μέτρα και το υψηλότερο τα 333 μέτρα, ενώ στα 7.400 μέτρα το χαμηλότερο σημείο είναι επίσης τα 261 μέτρα και το υψηλότερο τα 344 μέτρα.

Για τον αγώνα των 5.000 μέτρων προβλέπεται χρόνος ολοκλήρωσης μέχρι τις 8:40 μ.μ., με συνολική διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά, ώστε να μπορέσουν να τερματίσουν όλοι οι συμμετέχοντες. Για τον αγώνα των 7.400 μέτρων ο χρόνος ολοκλήρωσης φτάνει μέχρι τις 8:50 μ.μ., με συνολική διάρκεια 1 ώρα και 20 λεπτά. Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο για όλους, τροφοδοσία με νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής σε διάφορα σημεία και, στον τερματισμό, νερό, μπανάνες και χυμοί.

Η διοργάνωση τονίζει ότι είναι απαραίτητος ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος και ότι οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη. Παράλληλα, για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές, ενώ η διαδρομή θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία και ομάδα εθελοντών. Οι αθλητές καλούνται να μη φέρουν μαζί τους αντικείμενα αξίας, χρήματα ή άλλα τιμαλφή, καθώς σε περίπτωση απώλειας οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη.

Πέρα από την κύρια κατηγορία, θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες 40 έως 49 ετών, 50 έως 59 ετών και 60 ετών και άνω. Θα βραβευτούν ο πρώτος και η πρώτη κάθε κατηγορίας. Η τελετή απονομών των ανδρών θα γίνει στις 8:45 μ.μ., ενώ των γυναικών στις 9:00 μ.μ. το ίδιο βράδυ.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν τηλεφωνικά στο 6977440146, με υπεύθυνο τον Λάμπρο, στο 6977692694, με υπεύθυνο τον Παναγιώτη, καθώς και στο 2646032055, στο Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος. Υπάρχει επίσης δυνατότητα εγγραφής μέσω του ειδικού ηλεκτρονικού συνδέσμου της διοργάνωσης. Εγγραφές θα γίνονται και μέχρι δύο ώρες πριν από τον αγώνα, στον χώρο της αφετηρίας των 5.000 και 7.400 μέτρων, στην κεντρική πλατεία της Κατούνας. Από εκεί οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό τους και το τσιπάκι για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Το σημαντικότερο είναι ότι κόστος συμμετοχής δεν υπάρχει. Σε μια εποχή που ακόμα και η πρόσβαση στη χαρά, στον αθλητισμό και στη δημόσια εμπειρία συχνά μπαίνει σε τιμοκατάλογο, το Medeon Run κρατά ανοιχτή την πόρτα. Η Κατούνα, οι άνθρωποί της, οι εθελοντές, οι μικροί και μεγάλοι δρομείς δίνουν ραντεβού σε έναν αγώνα που έχει σημασία γιατί παραμένει κοινός.

 

 

Ταυτότητα εκδήλωσης

Διοργάνωση: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Ημερομηνία: Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.
Τίτλος: 9ο Medeon Run 2026.
Χαρακτήρας: Αγώνας δρόμου με διαδρομές 1.000, 5.000 και 7.400 μέτρων,
ανοιχτός σε μαθητές, ενήλικες και ηλικιακές κατηγορίες.
Χώρος: Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας
Διεύθυνση: Κεντρική πλατεία Κατούνας, Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας.
Για τον μαθητικό αγώνα των 1.000 μέτρων,
αφετηρία είναι η πλατεία Αχυρών Κατούνας και τερματισμός η κεντρική πλατεία Κατούνας.
Διάρκεια: Ο μαθητικός αγώνας των 1.000 μέτρων ξεκινά στις 7:00 μ.μ.
Οι αγώνες των 5.000 και 7.400 μέτρων ξεκινούν στις 7:30 μ.μ.
Ο αγώνας των 5.000 μέτρων ολοκληρώνεται στις 8:40 μ.μ. και ο αγώνας των 7.400 μέτρων στις 8:50 μ.μ.
Οι απονομές θα γίνουν στις 8:45 μ.μ. για τους άνδρες και στις 9:00 μ.μ. για τις γυναίκες.
Ώρα έναρξης: 7:00 μ.μ. για τον αγώνα των 1.000 μέτρων και 7:30 μ.μ.
για τους αγώνες των 5.000 και 7.400 μέτρων.
Επικοινωνία: 6977440146, Λάμπρος. 6977692694, Παναγιώτης.
2646032055, Κ.Δ.Α.Π. Μεδεώνος.
Ελεύθερη συμμετοχή.

 

Περισσότερα από AgrinioStories

7 Ιουλίου 2026 | Μνήμη χρονολογίου

Σε έκτακτη συνεδρίαση η ΚΕΔΕ στη Ζάκυνθο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *