Κατοχή: Η Κορωνίδα των Οινιαδών

Στο νοτιότερο άκρο της Ακαρνανίας,
στέκει αγέρωχη ανά τους αιώνες, η ιστορική κωμόπολη Κατοχή

Η Κατοχή βραχοστύλωτη χτισμένη ακριβώς πάνω στην βορεινή όχθη του Αχελώου, με τον Πύργο, τις εκκλησίες και τα αρχοντικά της δικαίως συνιστά την Κορωνίδα των Οινιαδών. Τόπος που βρίθει μύθων και ιστοριών και που η ίδρυση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Σημείο κατάσπαρτο από ιδιαίτερα μνημεία, κτίσματα και τοπία που συνεπαίρνουν τον επισκέπτη!

Μέρος ευλογημένο, κατάφυτο και παραγωγικό. Αγαπήθηκε, εκτιμήθηκε και προτιμήθηκε ως τόπος εγκατάστασης προσώπων και οικογενειών ιστορικών.

 

 

Στο διάβα του χρόνου υπήρξε κέντρο ενός ιδιαίτερα ζωηρού εμπορίου, που λάμβανε χώρα μεταξύ Ακαρνανίας και Αιτωλιας αλλά και μεταξύ της Αιτωλοακαρνανικής ενδοχώρας και των Επτανήσων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των γηραιότερων κατοίκων της δυτικής Ελλάδας να την θυμούνται ως τόπο εργασίας και επιβίωσης κατά τα δύσκολα εκείνα χρόνια.

Όσες φορές και να την επισκεφτείς πάντα θα θες να επιστρέψεις, να ανακαλύψεις τα μυστικά του αρχαίου λίκνου των Οινιαδών, να αφουγκραστείς την ιστορία των ταλαιπωρημένων από το χρόνο κτιρίων της, απολαμβάνοντας ένα ποτό ή καφέ στο ποτάμι!

 

 

 

 

 


AgrinioStories