Καραμητσόπουλος – Ηχηρό μήνυμα

Καραμητσόπουλος: «Οι καθηγητές
έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση»

«Τεράστια ήταν η αποχή των συναδέλφων της Αιτωλοακαρνανίας», αναφέρει ο Γιάννης Καραμητσόπουλος σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές για τα υπηρεσικα συμβούλια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Συγκεκριμένα από τους 1612 εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», σημειώνει, «ψήφισαν:

    • Για το ΠΥΣΔΕ: 596 (Αποχή 63%)
    • Για το ΑΠΥΣΔΕ: 576  (Αποχή 64,3%)
    • Για το ΚΥΣΔΕ: 543  (Αποχή 66,3%)

Παρόμοιακαι ακόμα μεγαλύτερα ήταν τα ποσοστάαποχής σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική έφτασε το 85%.

Είναι προφανές ότι ησυντριπτικήπλειοψηφία των εκπαιδευτικώνΔευτεροβάθμιαςΕκπ/σης,παρότι μπορούσαν χωρίς κόπο να ψηφίσουν από το σπίτι τους, απείχανσυνειδητά και αρνήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία.

Αποφάσισαν να αντισταθούν στην αυθαίρετη και χωρίς καμία δικαιολογία απόφαση των κυβερνώντωνγια ηλεκτρονικές εκλογές στέλνοντας ένα ηχηρόμήνυμα προς πάσακατεύθυνση. Τόσο προς την κυβέρνηση και την υπουργόπαιδείαςόσο και προς τις ηγεσίες της ΟΛΜΕ και των κομματικώνπαρατάξεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα είναι σαφές.

  • 1.Απαιτούμε σεβασμό στις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του κλάδου μας.
  • 2.Αν πράγματι ενδιαφέρεστε για το δημόσιοσχολείοπρέπεινα έρθετε κοντά του, να αφουγκραστείτετον μαχόμενο στην τάξη εκπαιδευτικό, να νιώσετετις ανάγκεςτων μαθητών και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα να δώσετε επιτέλους λύσεις στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Πρώην Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
Πρώην Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αιτ/νίας»

 


AgrinioStories