...
O Καιροσκόπος αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…
Το Αγρίνιο στο γύρο της Γης
και οι Αγρινιώτες στο γύρο των λογαριασμών!
| Πέμπτη, 7 Μαΐου 2026 |
Ο καιρός αναλυτικά από τον Καιροσκόπο
Στο Αγρίνιο σήμερα η αραιή συννεφιά θα κάνει περάσματα πάνω από τις πολυκατοικίες σαν κουρασμένος λογιστής που ψάχνει ακόμα τον ΕΝΦΙΑ του 2018, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί από 13 έως 25 βαθμούς και οι άνεμοι θα φυσούν τόσο αδύναμα, που μόνο οι σημαίες των χορηγών του ΔΕΗ Tour of Hellas θα θυμούνται ότι κάποτε υπήρχε κίνηση στον αέρα. Η πόλη ξυπνά ακόμα ζαλισμένη από το χθεσινό ποδηλατικό ετάπ, με τον Βέλγο Μάτις Άφοντς να περνά σαν εξωγήινος πάνω σε ανθρακονημάτινο άρμα και τον Γιώργο Μπούγλα να κυνηγά την ευρωπαϊκή δόξα μέσα σε χειροκροτήματα, κορναρίσματα και φρέντο εσπρέσο. Για λίγες ώρες το Αγρίνιο μεταδόθηκε σε 28 τηλεοπτικά κανάλια του κόσμου και οι κάτοικοι απέκτησαν την αίσθηση ότι ίσως τελικά υπάρχει ζωή και πέρα από τα φανάρια της Χαρ. Τρικούπη.
Στη Δυτική Ελλάδα οι νεφώσεις θα αυξηθούν το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά, όπου αναμένονται τοπικοί όμβροι και μικρές εκρήξεις υγρασίας, την ώρα που η Περιφέρεια ετοιμάζεται να μετατραπεί σε «Ψηφιακή Περιφέρεια». Την Παρασκευή, στελέχη, αντιπεριφερειάρχες και τεχνολογικοί οραματιστές θα συναντηθούν στην Αθήνα για να μιλήσουν για καινοτομία, ψηφιακούς κόμβους και δημιουργικότητα, ενώ στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας το ίντερνετ εξακολουθεί να πέφτει μόλις φυσήξει λίγο παραπάνω από 4 μποφόρ. Κάπου ανάμεσα σε cloud υποδομές και αφρικανική σκόνη, η ελληνική επαρχία προσπαθεί να ανεβάσει update χωρίς να της κοπεί το ρεύμα.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως 26 βαθμούς, αλλά η πραγματική θερμική αίσθηση μετριέται πλέον στο σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς της ενέργειας. Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέες βελτιώσεις για το ιδιωτικό χρέος και προστασία της πρώτης κατοικίας, την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίοι πολίτες συνεχίζουν να δουλεύουν με μισθούς που εξαφανίζονται πριν από τις 15 του μήνα. Ο πληθωρισμός επιμένει, το πετρέλαιο μοιάζει με συλλεκτικό άρωμα πολυτελείας και το ηλεκτρικό ρεύμα θυμίζει επενδυτικό προϊόν υψηλού ρίσκου. Η χώρα ζει σε μια μόνιμη κατάσταση «μερικής ηλιοφάνειας», όπου όλα δείχνουν σχετικά φωτεινά μέχρι να ανοίξεις το ebanking.
Αύριο, Παρασκευή, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σε όλη τη χώρα και θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, λες και η Μεσόγειος αποφάσισε να μετατραπεί σε τεράστιο τασάκι γεωπολιτικής. Στον κόσμο, οι Pussy Riot εισέβαλαν με ροζ μπαλακλάβες στη Μπιενάλε της Βενετίας, άναψαν φωτοβολίδες και φώναζαν ότι «το αίμα είναι η τέχνη της Ρωσίας», ενώ η αστυνομία προσπαθούσε να κρατήσει την τέχνη σε ασφαλή απόσταση από την πραγματικότητα.
Ο πλανήτης συνεχίζει να λειτουργεί σαν παράξενο υπερρεαλιστικό δελτίο καιρού: λίγες νεφώσεις, τοπικές εκρήξεις, σκόνη από την Αφρική και πανκ μουσική πάνω από τα ερείπια της κανονικότητας.
Ο καιρός συνοπτικά
Πηγές meteoclub.gr και emy.gr
Ελλάδα
| Γενικά χαρακτηριστικά |
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 22 με 24 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.
Αγρίνιο
Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας .Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 25 βαθμούς η μέγιστη.
Δυτική Ελλάδα
Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 8-5-2026
Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές ή όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά, από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες, κυρίως στα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τους 24 με 25 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.
—————————————————————-


