Καιροσκόπος της Δευτέρας, 11 Μαΐου 2026


...

O Καιροσκόπος  αντιγράφει τον καιρό
και προειδοποιεί για τα φαινόμενα…

Το Αγρίνιο Κάνει jogging και η Ευρώπη δεξιά στροφή!

| Δευτέρα, 11 Μαΐου 2026 |


Ο καιρός αναλυτικά από τον Καιροσκόπο

Στο Αγρίνιο η Δευτέρα ξημερώνει με αίθριο καιρό, 17 με 28 βαθμούς, ανέμους τόσο αδύναμους που μοιάζουν να ντρέπονται να φυσήξουν και μια πόλη που ξυπνάει χωρίς να έχει μετακινηθεί σπιθαμή μετά το συλλογικό τρέξιμο γύρω από τον εαυτό της στο City Trail. Μικρά παιδιά, ερασιτέχνες δρομείς, άνθρωποι που απλώς θέλουν να ξεφύγουν από την κατάθλιψη της καθημερινότητας και κινήθηκαν όλοι κυκλικά ανάμεσα στο δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου, το Παπαστράτειο και την πλατεία Δημοκρατίας, λες και το Αγρίνιο αποφάσισε να λύσει τα υπαρξιακά του προβλήματα τρέχοντας. Ο ουρανός σήμερα θα είναι καθαρός, αλλά μόνο επειδή τα σύννεφα φοβούνται να περάσουν πάνω από τόσο αποφασισμένους ανθρώπους με αθλητικά παπούτσια και ενεργειακές μπάρες.

Στη Δυτική Ελλάδα αραιές νεφώσεις θα μπαινοβγαίνουν στον ορίζοντα με μια συστολή ανεξήγητη, αφήνοντας χώρο στα μαχητικά του NATO Tiger Meet, που έσκιζαν τον ουρανό χτες το πρωί με ακρίβεια μεγαλύτερη από εκείνη με την οποία η κυβέρνηση υπολογίζει τα επιδόματα. Τα F-16 ZEUS και τα Phantom έκαναν ελιγμούς πάνω από κεφάλια των παιδιών που κοιτούσαν με θαυμασμό, ενώ κάπου χαμηλά ένας παππούς μονολογούσε «γέμισε οι ζωή μας κότες που χαζεύουνε Ντακότες». Κατά τα άλλα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς και η Ήπειρος αλλά θα μείνει λίγο πιο κρύα, σαν πεισμωμένος συγγενής σε οικογενειακό τραπέζι.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, αλλά η πολιτική ατμόσφαιρα θα θυμίζει προσεισμική δόνηση σε αυθέρετη πολυκατοικία. Στο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται τριξίματα, όχι από τους ανέμους των 5 μποφόρ αλλά από τα γόνατα των επιτελικών που κοιτούν το ημερολόγιο και μετρούν αντίστροφα μέχρι την αποφυλάκιση Κασιδιάρη. Η χώρα θα έχει και ήλιο, και ομίχλες το πρωί, και μικρές βροχές στα βόρεια, αλλά το πραγματικό βαρομετρικό χαμηλό εντοπίζεται πάνω από τα δημοκοπικά γραφεία της Πειραιώς.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμα περισσότερο, έως 33 βαθμούς, λες και ο Μάιος προσπαθεί να γίνει Αύγουστος χωρίς να περάσει απ’ τον Ιούνιο. Την ίδια ώρα στη Βρετανία ο Φάρατζ επιστρέφει σαν πολιτικός ιός που επέζησε από όλα τα εμβόλια του συστήματος, διαλύοντας το παλιό δίπολο Εργατικών και Συντηρητικών.

Ο πλανήτης θερμαίνεται, τα κόμματα ραγίζουν, τα Phantom πετούν ακόμα. Και ενώ στο Αγρίνιο ο κόσμος τρέχει οργανωμένα σε διαδρομές, στην κεντρική πολιτική σκηνή όλοι τρέχουν πανικόβλητοι μέσα σε αποτυχίες, διαρροές, φόβους και δημοσκοπικά αδιέξοδα

 

Ο καιρός συνοπτικά
Πηγές meteoclub.gr και emy.gr

Ελλάδα

| Γενικά χαρακτηριστικά |

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με λίγες τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 με 30 και στην Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αγρίνιο

Αίθριος καιρός .Οι άνεμοι θα πνέουν από  μεταβλητές  διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ  και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 βαθμούς η ελάχιστη έως 28 βαθμούς η μέγιστη.

Δυτική Ελλάδα

Νησιά Ιουνίου | Ήπειρος | Δυτική Στερεά | Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 12-5-2026

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 τοπικά 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 30 με 32 κατά τόπους τους 33 βαθμούς Κελσίου.

 

—————————————————————-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *