ΙΔΕΑΠΘ – 2η δράση του Δικτύου Παρατριχώνιων

Πρόσκληση συμμετοχής
στη δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας
«Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων
για τη Φύση και το Πολιτισμό»

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος  δημιουργίας “Δικτύου Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και τον Πολιτισμό”. Οι συμμετέχοντες σε ομάδες θα προσεγγίσουν τον τρόπο λειτουργίας που θέλουν να έχει η δικτύωση, το ρόλο που πιστεύουν πως πρέπει να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια καθώς και τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ο συντονισμός του εργαστηρίου θα γίνει από τον κ. Γιώργο Κακούρη ο οποίος έχει πολύχρονη ασχολία με την εκπαίδευση και  εμπειρία στη διοργάνωση δράσεων και στη διαχείριση ομάδων, που θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός ασφαλούς, δημιουργικού, ομαδικού και συνεργατικού κλίματος.

 

 

Στο πλαίσιο της δεύτερης δράσης θα δημιουργηθεί υπαίθριο φωτογραφικό μουσείο με θέμα τη χλωρίδα και την πανίδα της λίμνης. Οι φωτογραφίες έχουν προσεκτικά επιλεγεί μετά από επεξεργασία αρχείων ερασιτεχνών φωτογράφων της περιοχής από ειδική επιτροπή που συντονίζει η  κα Θεώνη Λειβαδίτη, πολιτικός μηχανικός,μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλου» . Η μόνιμη έκθεση φωτογραφίας θα παρουσιάσει στους επισκέπτες τον φυσικό πλούτο της Λίμνης με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την προστασία και την ανάδειξη του. Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση και παράλληλα για όσους το επιθυμούν φωτογράφηση με κύριο θέμα την πανίδα και τη χλωρίδα της Λίμνης Τριχωνίδας από την κυρία Λειβαδίτη.

Το έργο «Δίκτυο Παρατριχώνιων Φορέων για τη Φύση και το Πολιτισμό» (Δημιουργία Παρατριχώνιου Δικτύου Οργανώσεων για την προστασία και ανάδειξη φυσικού και πολιτιστικού Περιβάλλοντος της Λίμνης Τριχωνίδας) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.Διαβάστε περισσότερα εδώ: ΕΔΩ

 

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το  Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας, Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) στο FaceBook ή στέλνοντας μήνυμα στο 6944541242

 

 

 

 


AgrinioStories