Γυμν. Εταιρεία Αγρινίου – «Tαξιδιώτης ποταμός»

Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου
Ολοκληρώθηκε και ο Δεύτερος Διαγωνισμός
Μουσικής Δημιουργίας
1ο βραβείο στον Θανάση Μπέστια
για την σύνθεση «Tαξιδιώτης ποταμός»

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ, έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, η τελική φάση του Δεύτερου Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας, που συνδιοργάνωσε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αγρινίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος παρουσίασε με κέφι, χιούμορ και επαγγελματισμό τις  δώδεκα μουσικές συνθέσεις, που εκτελέστηκαν ζωντανά ενώπιον του κοινού, που παρακολούθησε την εκδήλωση γεμίζοντας την αίθουσα και απόλαυσε ένα πρόγραμμα, το οποίο σχολιάστηκε για την άψογη διοργάνωση.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή απένειμε τα βραβεία ως εξής:

  • 1ο βραβείο στον Θανάση Μπέστια για την σύνθεση “Tαξιδιώτης ποταμός”, το οποίο επέδωσε στο νικητή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.
  • 2ο βραβείο στον Μάνο Μπεκράκη για την σύνθεση “ Η Ξανθούλα”, το οποίο επέδωσε στο νικητή ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου.
  • 3ο βραβείο στον Θοδωρή Δασκαλόπουλο για την σύνθεση «Beyond the skies»,που παρουσίασε το συγκρότημα Ephemeral Echoes, το οποίο επέδωσε στο νικητή ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Χρήστος Φαρμάκης.

Το βραβείο κοινού, που προέκυψε από ηλεκτρονική ψηφοφορία δόθηκε στην Έφη Ιωαννίδου για τη σύνθεση “Απωθημένο”, το οποίο επέδωσε στη νικήτρια η εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού Ευανθία Βασιλείου.

Το πρώτο βραβείο έχει έπαθλο 2000 ευρώ και 10 ώρες πρόβα στο στούντιο, το δεύτερο βραβείο είναι 1000 ευρώ και 10 ώρες πρόβα στο στούντιο και το τρίτο είναι 500 ευρώ και 5 ώρες πρόβα στο στούντιο.

Ήταν ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός, πως οι διαγωνιζόμενοι ήταν όλοι νέοι και νέες, που βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά και το ταλέντο τους, ερμήνευσαν με πάθος τα έργα τους και αποδέχτηκαν την βράβευση επιδεικνύοντας ήθος και σεμνότητα. Οι τοπικοί άρχοντες εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για την επιτυχία της διοργάνωσης και το κοινό χειροκρότησε ζεστά όλους τους διαγωνιζόμενους.

Το επίπεδο όλων των μουσικών δημιουργιών ήταν υψηλό και θεωρώντας δεδομένη την συνέχεια της διοργάνωσης, με την λήξη του Δεύτερου αρχίζει η προετοιμασία του Τρίτου Διαγωνισμού.

Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου οφείλει ευχαριστίες θερμές σε όλους τους εθελοντές, που δούλεψαν για να πετύχει η διοργάνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories