Γρ. Θεοδωράκης: Η Αιτωλοακαρνανία νοσεί

  Δεν πάει άλλο. Η Αιτωλοακαρνανία νοσεί.
Απαιτούμε Δημόσια Υγεία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια.

  • του Γρηγόρη Θεοδωράκη

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δομές Δημόσιας Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει προηγούμενο. Τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και τα προβλήματα. Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ολοκλήρου του νομού κροούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου καταγγέλλοντας αυτά που ο κάθε πολίτης βιώνει με τρόμο στην καθημερινότητά του. Ο μεγάλος και υπερανθρωπος αγώνας του προσωπικού δεν είναι δυνατόν να αντισταθμίσει την κυβερνητική πολιτική που θέλει το δημόσιο σύστημα υγείας απαξιωμένο ακόμη και εν μέσω της πανδημίας με τις τραγικές επιδόσεις της χώρας.

Απαιτούμε άμεση ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων με προσωπικό και μέσα. Απαιτούμε ενίσχυση του Ε. Σ.Υ., καθολική πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν πάει άλλο.

Η Αιτωλοακαρνανία νοσεί, δεν υπάρχει ούτε μία δικαιολογία. Απαιτούμε δημόσια υγεία, ασφάλεια, αξιοπρέπεια για όλο το νομό, για κάθε πολίτη.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και τις στάσεις εργασίας στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου στις 14 Ιουλίου 2022.

Να είμαστε όλοι εκεί!

 


AgrinioStories

Τα επιλεγμένα και ενυπόγραφα άρθρα
δεν εκφράζουν απόλυτα και απαραίτητα τις θέσεις του Agriniostories