Επίκαιρα

Οι ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αντιρρίου–Ιωαννίνων
θα εφαρμοστούν σε τρεις φάσεις.
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στην περιοχή του Αγρινίου, λόγω των εργασιών εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν από το 66ο έως το 67ο χιλιόμετρο, σε τρεις διαδοχικές φάσεις, και θα επηρεάσουν τόσο την Εθνική Οδό όσο και τους παράδρομους στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην πρώτη φάση θα κλείνει τμηματικά ο παράδρομος στο ρεύμα προς Ιωάννινα, από το ύψος του σούπερ μάρκετ «Μασούτης» έως τη συμβολή με τη δημοτική οδό Πανεπιστημίου. Τα οχήματα θα διοχετεύονται στην Εθνική Οδό από την υπάρχουσα έξοδο με τον φωτεινό σηματοδότη, περίπου στο 66ο χιλιόμετρο. Η συγκεκριμένη φάση υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.
Η δεύτερη φάση προβλέπει την πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, περίπου στο 66ο χιλιόμετρο. Για μία ημέρα η κίνηση θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των παραδρόμων που βρίσκονται στις δύο πλευρές του δρόμου.
Στην τρίτη φάση θα κλείσει τμηματικά ο παράδρομος στο ρεύμα προς Αντίρριο. Ο αποκλεισμός θα αρχίζει από την έξοδο του ισόπεδου κόμβου μπροστά από το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και θα φτάνει έως το σημείο όπου βρίσκεται η οδική βοήθεια «Ionia Assistance». Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Εθνική Οδό μέσω του συγκεκριμένου κόμβου, ενώ και αυτή η φάση αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν μήνα.
Οι εργασίες θα εκτελούνται από τις 7 το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουνίου έως τις 7 το απόγευμα της Τρίτης 25 Αυγούστου 2026. Θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός από τις Κυριακές και τις αργίες. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κάθε ημέρας, τα τμήματα που θα έχουν αποκλειστεί θα παραδίδονται ξανά στην κυκλοφορία.
Η ανάδοχος εταιρεία «AVAX Α.Ε.» έχει την ευθύνη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών, των πεζών και των εργαζομένων, καθώς και να τοποθετήσει την προβλεπόμενη σήμανση σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του έργου.
Η απόφαση τίθεται σε ισχύ μετά τη δημοσίευσή της στη «Διαύγεια» και την τοποθέτηση της οδικής σήμανσης. Η εφαρμογή των μέτρων ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, ενώ οι οδηγοί που δεν συμμορφώνονται με τις ρυθμίσεις θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

