ΕΣΜεσ. – Ενημέρωση τα μέλη του για χρηματοδοτήσεις

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου
ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει ότι όσες επιχειρήσεις – μέλη του επιθυμούν να αιτηθούν χρηματοδότηση από τις δυο βασικές δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027 αναφορικά με τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό των ΜμΕ (οι σχετικές προσκλήσεις αναμένεται να δημοσιευτούν στις 31 Ιανουαρίου 2023), θα πρέπει να εγγραφούν υποχρεωτικά στην πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ), το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το γνωστό Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων της προηγούμενης περιόδου.

Το ΟΠΣΚΕ θα αποτελέσει την κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων και de minimis για το σύνολο των εθνικών και ευρωπαϊκών μέτρων ενίσχυσης (ΕΣΠΑ 2021-2027, Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κ.α.). Η εγγραφή στο ΟΠΣΚΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις στις δράσεις που αναμένεται να προκηρυχτούν άμεσα.

Έτσι, από 19 Ιανουαρίου 2023, τα μέλη μας μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα του ΟΠΣΚΕ (https://opske.gr/) χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της ΑΑΔΕ (taxisnet) δημιουργώντας, εμπλουτίζοντας ή ακόμα και επικαιροποιώντας το προφίλ τους.

Για την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων επισυνάπτεται το «Εγχειρίδιο χρήστη και δικαιούχου», όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΟΠΣΚΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τυχόν παροχή βοήθειας επί της διαδικασίας, παρακαλούνται οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στο τηλέφωνο 2631025564 και στο e-mail info@esmes.gr

 

Δείτε το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ

 


AgrinioStories