Επιστολή Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών ΔΕ στον Παπαστεργίου

Επιστολή Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών ΔΕ
στο νέο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Δημήτρη Παπαστεργίου

Επιστολή προς το νέο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει αρμοδιότητες σχετικές με τον Ραδιοερασιτεχνισμό, απέστειλε χθες, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2023, η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας.

Με την επιστολή της προς τον κ. Παπαστεργίου, ο οποίος μάλιστα είναι ενεργός Ραδιοερασιτέχνης και ο ίδιος με διακριτικό SV4LGB, η ΕΡΔΕ τον συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του και του εύχεται καλή και ευδόκιμη θητεία. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απευθύνει πρόσκληση στον Υπουργό για πραγματοποίηση επίσκεψής του στον ραδιοερασιτεχνικό σταθμό SZ1A που διαθέτει στην περιοχή Κοκινόλλογος Σαργιάδας.

Ο σταθμός μάλιστα της ΕΡΔΕ θεωρείται ένας από τους καλύτερους σταθμούς του είδους στην Ελλάδα, συμμετέχει με μεγάλες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών ακόμη και από το εξωτερικό,οι οποίοι έρχονται για να φιλοξενηθούν σε αυτόν και να χρησιμοποιήσουν τις πλήρεις και τεχνικά προηγμένες εγκαταστάσεις του, από τις οποίες μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου με συναδέλφους σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε συνάδελφε Δημήτρη Παπαστεργίου (SV4LGB),

η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας (ΕΡΔΕ), επιθυμεί με την παρούσα επιστολή να σας συγχαρεί για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων ωςΥπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να σας ευχηθεί καλή και ευδόκιμη θητεία.

Ως μέλος ο ίδιος της διεθνούς οικογένειας των Ραδιοερασιτεχνών, αντιλαμβάνεστε τόσο τη μεγάλη χρησιμότητα που μπορεί να έχουν οι γνώσεις που μας χαρίζει η ενασχόλησή μας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όσο και την ανάγκη υποστήριξης, σε εκπαιδευτικά, νομικά και άλλα θέματα, Συλλόγων ανά την επικράτεια αντίστοιχων με τον δικό μας, αλλά και μεμονωμένων Ραδιοερασιτεχνών, εκ μέρους της Πολιτείας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις της καινούριας σας θέσης με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και, καθώς οι αρμοδιότητές σας περιλαμβάνουν και τον Ραδιοερασιτεχνισμό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στη θέση αυτή βρίσκετε ένας καταξιωμένος συνάδελφός μας.

Ή Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας μετρά σχεδόν 40 χρόνια παρουσίας, καθώς ιδρύθηκε το 1985, ενώ σε αυτή ανήκουν περί τα 100 μέλη, οι περισσότεροι εκ των οποίων προερχόμενοι από τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Αττικής. Διαθέτουμε δικά μας γραφεία, τα οποία μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου, στα οποία πραγματοποιούμε τις συναντήσεις μας αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις σε υποψήφιους Ραδιοερασιτέχνες και όχι μόνο.

Ιδιαίτερα περήφανοι όμως είμαστε για τον σταθμό SZ1A που έχουμε δημιουργήσει σε χώρο που μας έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αγρινίου στην περιοχή «Κοκκινόλογγος». Με προσωπική εργασία αλλά και με πολύ μεράκι, έχουμε στήσει ίσως τον καλύτερο Ραδιοερασιτεχνικό σταθμό στην Ελλάδα, ικανό να αποκαταστήσει επικοινωνίες σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών αλλά και να κατακτήσει πρωτιές σε διεθνείς διαγωνισμούς, κατακτώντας υψηλές διακρίσεις και μεγάλες βαθμολογίες.

Ο SZ1A είναι πλήρως εξοπλισμένος με ασυρμάτους, κεραίες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ διαθέτει υποδομές φιλοξενίας, όπως κρεβάτια, κουζίνα, τουαλέτα, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο από τα μέλη της ΕΡΔΕ όσο και από τους επισκέπτες, πολλοί από τους οποίους μάλιστα προέρχονται από το εξωτερικό.

Θα αποτελούσε για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή εάν θα μπορούσατε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να επισκεφθείτε και να σας ξεναγήσουμε στο σταθμό μας, ακόμη καλύτερα να δουλέψετε μαζί μας ως χειριστής ή, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, να πραγματοποιήσουμε επικοινωνία μαζί σας μέσω ασυρμάτου, προχωρώντας και σε ανταλλαγή των QSL καρτών μας.

Όπως βλέπετε και στη συνημμένη φωτογραφία, ο SZ1A βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή, δασώδη περιοχή πολύ κοντά στο Αγρίνιο, ιδιαίτερα κατάλληλη για ραδιοεπικοινωνίες (μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://sz1a.org/ για περισσότερες πληροφορίες).

Ευελπιστούμε ότι οι, αναμφίβολα σημαντικές, υποχρεώσεις σας, θα σας επιτρέψουν την αποδοχή της πρόσκλησής μας!

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας
Αθ. Καψάλης    Κων/νος Χρ. Σταμάτης
SV1CQK                         SV1DPI

 


AgrinioStories