Επίσκεψη Ζαΐμη στο καινοτόμο όχημα για τα Drones

Επίσκεψη Φωκίωνα Ζαΐμη
στο καινοτόμο όχημα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας
που συμπληρώνει το έργο των Drones

«Το πιστέψαμε, το προσπαθήσαμε, το πετύχαμε!» Με αυτή τη φράση περιέγραψε ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας την ολοκλήρωση του καινοτόμου έργου για την προμήθεια Drones στην πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας, την δασοπροστασία, τις πλημμύρες, κατολισθήσεις αλλά και την επιτήρηση και προστασία του περιβάλλοντος. Μάλιστα, ο κ. Ζαΐμης επισκέφθηκε χθες τη Περιφερειακή Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδος, όπου συνομίλησε με τον Περιφερειακό Διοικητή  Χριστόφορο Μπόκα.

 Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τα στελέχη της Υπηρεσίας  για την  εξαιρετική πρωτοβουλία να διαμορφώσουν ένα εξ ολοκλήρου τροποποιημένο από την ίδια την υπηρεσία όχημα υποστήριξης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της υπηρεσίας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έδωσε η ΠΔΕ και η διασύνδεσή του, σε ζωντανή σύνδεση, με το αρχηγείο και τα κέντρα επιχειρήσεων. «Η εν λόγω καινοτομία πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο  των ανθρώπων που στελεχώνουν το Σώμα της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα. Κάθε βήμα που γίνεται μπροστά απαιτεί δουλειά, θέληση, γνώση και αγάπη στον συνάνθρωπο», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος AETHER του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδας Ιταλίας και προμήθευσε και τα τρία Σώματα Ασφαλείας Αστυνομία, Λιμενικό και Πυροσβεστική με 10 συνολικά Drones.

 

 

 


AgrinioStories