Η επιλογή του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές

Η επιλογή του συνδυασμού
στις δημοτικές εκλογές είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση
που απαιτεί πάνω από όλα ψύχραιμη, ώριμη
και σωστή κρίση ώστε να οδηγήσουμε το Δήμο μας μπροστά!

  • του Κωνσταντίνου Κατσαρού*

Όπως γνωρίζετε, είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό Δημιουργική Ανατροπή με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο. Μια συνειδητή επιλογή που έκανα πριν πολύ καιρό, στηριζόμενος (τότε) σε δύο κυρίως πράγματα: στο πρόσωπο του Δημάρχου και στο έργο που υλοποιείται.

Ο Κώστας Λύρος, κατά γενική ομολογία, είναι εργατικός, επίμονος, τίμιος. Έχει καταφέρει στα χρόνια της θητείας του να κρατήσει όρθιο ένα Δήμο που παρέπαιε, ακόμη κι αν αυτό δημιούργησε μουρμούρα στην τοπική κοινωνία που είχε συνηθίσει να καρπώνεται ένα μέρος της σπατάλης των προηγούμενων ετών. Αυτό το νοικοκύρεμα ήρθε την ώρα που η πανδημία δημιουργούσε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας παντού. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος επέλεξε να συγκρουστεί με συγκεκριμένες νοοτροπίες, την ώρα που θα μπορούσε να βολευτεί πίσω από ευκαιριακές φιλίες, όπως θα έκαναν (και έχουν κάνει) πολλοί στη θέση του.

Κατάφερε στις ασφυκτικές συνθήκες της πανδημίας που έκλεψαν τουλάχιστον δύο χρόνια από τη ζωή μας, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έργα εκατομμυρίων, και μάλιστα από την πρώτη θητεία του, πράγμα που ελάχιστοι δήμαρχοι έχουν καταφέρει. Πάγια αιτήματα δεκαετιών υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη λύνοντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Η για πρώτη φορά νόμιμη λειτουργία του ΧΥΤΑ, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μεσολόγγι, παρεμβάσεις και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με αντικατάσταση των δικτύων, σύνδεση σε δίκτυα ύδρευσης αλλά και αναβαθμίσεις των βιολογικών καθαρισμών, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναβάθμιση όλων των αθλητικών υποδομών, η αναβάθμιση του φωτισμού, σοβαρές βελτιωτικές παρεμβάσεις σε έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών, αγροτική οδοποιία, έργα στη λιμνοθάλασσα. Ακόμη, μια σειρά από μικρότερα έργα που υλοποιήθηκαν και άλλαξαν την καθημερινότητα των πολιτών και σχεδιασμός για ακόμη περισσότερα έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Όλα έργα εκατομμύριων ευρώ που προφανώς δεν ήρθαν εξ ουρανού αλλά μετά από μεγάλη προσπάθεια και τρέξιμο του Δημάρχου και της ομάδας του. Σύντομα θα παρουσιαστεί επίσημα και με κάθε λεπτομέρεια όλο το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Προφανώς θέλαμε όλοι πολλά περισσότερα. Θυμηθείτε όμως και τις συνθήκες υπό τις οποίες έδρασε όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική ομάδα του Κώστα Λύρου. Η Δημοτική Αρχή ήταν μειοψηφούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω του προηγούμενου νόμου που έκανε αναλογική κατανομή των συμβούλων στις παρατάξεις που συμμετείχαν! Ακόμη κι όταν έγιναν αλλαγές στο νόμο για να γίνει κατορθωτό να μην παραλύσουν οι δημοτικές Αρχές της χώρας, δημοτικοί σύμβουλοι επέλεγαν να απέχουν από σημαντικές συνεδριάσεις του ΔΣ και να μην υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη αποφάσεων! Στο βωμό της αντιπολιτευτικής τακτικής ορισμένων θυσιάζονταν χρόνος που θα προωθούσε έργα απαραίτητα για την περιοχή.

Θα έχουμε το χρόνο να πούμε κι άλλα μέχρι τις εκλογές. Ας δούμε όμως και κάτι τελευταίο.

Στις εκλογές επιλέγουμε τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την ομάδα που θα αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο συνδυασμός του Δημάρχου ενισχύθηκε εντυπωσιακά. Έχουμε μια υπερπλήρη ομάδα έμπειρων και ικανών πολιτών που μπορεί να αναμετρηθεί με τις δυσκολίες και να σχεδιάσει το αύριο του Δήμου μας.

Αν, όπως λέμε, αξίζει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε έναν Δήμαρχο και την ομάδα του, αυτή η στιγμή είναι ΤΩΡΑ. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα κρίνουν, θα συγκρίνουν και θα επιλέξουν σωστά.

 

 

*Ο Κωνσταντίνος Κατσαρός είναι Εκπαιδευτικός
και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό «Δημιουργική Ανατροπή» του Κώστα Λύρου

Οι ενυπόγραφες απόψεις που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη και εξ ολοκλήρου  με την άποψη μας

AgrinioStories