Επιλέγουμε τα Πρόσωπα του 2023

Η Εφημερίδα Πελοπόννησος
διοργανώνει για δέκατη χρονιά
την τιμητική εκδηλωση
για τα Πρόσωπα της Χρονιάς στη Δυτική Ελλάδα

Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν μια πρωτοβουλία της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ η οποία ξεκίνησε το 2014. Ήταν η πρώτη χρονιά που ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας να προτείνουν πρόσωπα που τη χρονιά που πέρασε έκαναν ένα επίτευγμα το οποίο δίνει το καλό παράδειγμα σε όλους μας. Αναζητήσαμε θετικά πρόσωπα με πράξεις προσφοράς, αλτρουισμού, αλληλεγγύης, αγάπης κ.λπ.

Με τα χρόνια, η συγκεκριμένη δράση δημιούργησε ένα ιδιαίτερο πεδίο επικοινωνίας της κοινωνίας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία δημοσιοποίησης του έργου συμπολιτών μας στο ευρύ κοινό και πλέον τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» αποτελούν έναν σημαντικό θεσμό που αφορά όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Ο θεσμός κορυφώνεται σε μια επιβλητική εκδήλωση που πραγματοποιείται στις αρχές του χρόνου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Μια λαμπρή τελετή βράβευσης, με μεγάλη συμμετοχή κοινού, παρουσιάσεις υποψηφιοτήτων, καλλιτεχνικό μέρος και πολλή συγκίνηση. Αυτή η βραδιά, που καταφέρνει να συγκεντρώσει την «ενέργεια» της περιοχής, πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα και μας κάνει πραγματικά περήφανους για όλους όσους συμμετέχουν με τις υποψηφιότητές τους.

Οι βραβεύσεις αφορούν σημαντικά πρόσωπα ή ομάδες προσώπων από τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που διακρίθηκαν στους τομείς:

• της Κοινωνίας
• του Αθλητισμού
• της Εκπαίδευσης – Έρευνας – Καινοτομίας και
• του Πολιτισμού.

 

Ποιοι θα ανέβουν
στη φετινή σκηνή των Προσώπων της Χρονιάς;

Η αναζήτηση ξεκίνησε για τα πρόσωπα που θα αναδειχθούν στη φετινή σκηνή των Βραβείων «Πρόσωπα της Χρονιάς». Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη διαδικασία πρότασης βραβευόμενων μέσω της ιστοσελίδας prosopaxronias.gr.

Επισκεφτείτε τη σελίδα και συμπληρώστε τη φόρμα των προτάσεων με τα Πρόσωπα που επιλέγετε να βραβευτούν ΕΔΩ

Αναζητήστε πρόσωπα που ζουν στην περιφέρειά μας ή κατάγονται από αυτή και ξεχώρισαν για την εξαιρετική τους συνεισφορά, τον επαγγελματισμό τους ή την καινοτομία τους σε οποιοδήποτε τομέα δραστηριοποίησής τους.

Κοινωνική Προσφορά: Αναζητήστε πρόσωπα που έχουν συμβάλει στην κοινωνία με διάφορους τρόπους, όπως εθελοντικό έργο, υπηρεσίες προς την κοινότητα, ή προγράμματα κοινωνικής υποστήριξης, που έχουν αφιερώσει τον χρόνο τους, τις δεξιότητες και την ενέργειά τους για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής συνανθρώπων τους, που έχουν συμβάλει στη δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κοινωνίας, που έχουν αφοσιωθεί στην υποστήριξη των αναγκών των συμπολιτών τους.
Τέχνη και Πολιτισμός: Εντοπίστε δημιουργικές προσωπικότητες, όπως καλλιτέχνες, συγγραφείς, ηθοποιούς ή άλλα άτομα που έχουν κάνει σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό και την τέχνη, που έχουν επηρεάσει την καλλιτεχνική σκηνή, που η δουλειά τους έχει συμβάλει στην προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχει εμπνεύσει το κοινό.

Επιστήμη και Τεχνολογία: Αναζητήστε άτομα που έκαναν κάτι πρωτοπόρο στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, που ξεχώρισαν για τις επιστημονικές τους ανακαλύψεις, με σημαντικές ερευνητικές δραστηριότητες, με επιτυχίες και καινοτόμες εφαρμογές.

Εκπαίδευση και Καινοτομία: Εντοπίστε πρόσωπα που έχουν καινοτομήσει στον τομέα της εκπαίδευσης, που έχουν εισαγάγει νέες μεθόδους διδασκαλίας, έχουν αναπτύξει πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα ή συμβάλλει στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία ή για άτομα που έχουν επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη των μαθητών τους, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα, τη σκέψη και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης ή σπουδαστές με αξιοθαύμαστες επιδόσεις.

Αθλητισμός: Βρείτε αθλητές ή ομάδες που έχουν επιτύχει σημαντικά κατορθώματα στον χώρο του αθλητισμού, έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα, έχουν πετύχει ρεκόρ ή έχουν επιδείξει εξαιρετικές επιδόσεις ή εστιάστε στη συνολική προσφορά τους στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των ηθικών αξιών και του υποδειγματικού χαρακτήρα τους ή εξετάστε πώς οι επιδόσεις τους έχουν επηρεάσει θετικά την κοινότητά τους ή πώς οι ομάδες έχουν ενισχύσει τη συνεργασία και την ομαδική πνευματικότητα κι έχουν εμπνεύσει συνολικά το περιβάλλον τους.

Επιχειρηματική Επίδοση: Αναζητήστε επιχειρηματίες που υιοθετούν καινοτόμα μοντέλα, που έχουν επιτύχει εντυπωσιακές επιδόσεις, που προωθούν τη δημιουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την αειφορία και που εφαρμόζουν πρακτικές που έχουν επιφέρει σημαντική επιτυχία στον τομέα τους ή επαγγελματίες που έχουν διανύσει μια εξαιρετική σταδιοδρομία, που η δέσμευσή τους στην καινοτομία και η προσαρμογή τους στις αλλαγές έχουν συνεισφέρει στην επιτυχία τους.

Καταθέστε τις προτάσεις σας σε αυτές τις κατηγορίες που αναφέρουμε ή και όποιες άλλες με σαφείς αιτιολογίες για κάθε προτεινόμενο άτομο ή ομάδα. Η εμπεριστατωμένη παρουσίαση θα βοηθήσει την Κριτική Επιτροπή να καταλήξει σε δικαιολογημένες επιλογές.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη γιορτή αναγνώρισης της προσφοράς και προβολής της αριστείας.

Μαζί αναδεικνύουμε τα Πρόσωπα του 2023!

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Δυτική Ελλάδα