ΕΙΝΝΙΑ.: Οδηγούν σε παραίτηση τους ακτινολόγους του Νοσοκομείου Αγρινίου

Επιβεβαιώνονται οι χθεσινές μας πληροφορίες,
ότι οι ακτινολόγοι του Νοσοκομείου Αγρινίου
οδηγούνται στα πρόθυρα της μαζικής τους παραίτησης

Με ανακοίνωσή της σήμερα (21/7) η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου, εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα του «εντέλλεσθε» της μετακινήσης των ακτινολόγων του νοσηλευτικού Ιδρύματος της περιοχής μας για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου της Άρτας, το οποίο αναδείξαμε σε χθεσινή μας ανάρτηση. (Δείτε περισσότερα στο link που ακολουθεί: Παραίτηση Ακτινολόγου στο Αγρίνιο, μετά από «εντέλλεσθε»)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης «με βάση τον αριθμό των ιατρών του τμήματος που καλούνται να καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών που διενεργούνται κατά το πρωινό ωράριο, όσο και για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών όλο το μήνα, ήδη οι τρεις ιατροί του αξονικού τομογράφου δουλεύουν σε καθεστώς υπερεφημέρευσης με συνολικά 10 εφημερίες ο καθένας το μήνα, πολύ πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό αριθμό των 6 εφημεριών».

Δείτε το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ

 

 

Επιβεβαιώνονται επίσης από την ανακοίνωση οι χθεσινές μας πληροφορίες ότι, οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου Αγρινίου «οδηγούνται στα πρόθυρα της παραίτησης, σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχουν γνωστοποιήσει στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει:

«Με το υπ’ αριθμόν ΑΠ: 46270/20-07-2023 έγγραφο της 6ης ΥΠΕ «για την κάλυψη επιτακτικών εφημεριακών αναγκών του Ακτινολογικού τμήματος του ΓΝ Άρτας» καλούνται οι συνάδελφοι ιατροί του τμήματος του ΓΝ Αγρινίου να καλύπτουν εκ περιτροπής ΚΑΙ τις εφημεριακές ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος του ΓΝ Άρτας για τους επόμενους 3 μήνες, μετά από συνεννόηση των  Διοικητών των 2 Νοσοκομείων.

Με βάση τον αριθμό των ιατρών του τμήματος που καλούνται να καλύπτουν τόσο τις ανάγκες των αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών που διενεργούνται κατά το πρωινό ωράριο, όσο και για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών όλο το μήνα, ήδη οι τρεις ιατροί του αξονικού τομογράφου δουλεύουν σε καθεστώς υπερεφημέρευσης με συνολικά 10 εφημερίες ο καθένας το μήνα, πολύ πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό αριθμό των 6 εφημεριών.

Το έγγραφο της 6ης ΥΠΕ μετακίνησης των συναδέλφων ιατρών για διενέργεια εφημεριών ΚΑΙ στο ΓΝ Άρτας θα οδηγήσει είτε να μην εφημερεύει όλες τις μέρες του μήνα ο αξονικός τομογράφος του ΓΝ Αγρινίου με όλες τις συνέπειες που αυτό θα έχει, είτε στη φυσική και πνευματική εξόντωση των συναδέλφων ιατρών που θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μέχρι 14 και 15 εφημερίες το μήνα, οδηγώντας τους στα πρόθυρα της παραίτησης, όπως έχουν ήδη γνωστοποιήσει με έγγραφό τους στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Δε θα γίνουμε περιοδεύων θίασος προκειμένου να καλύπτουμε τα κενά των θέσεων των διάφορων τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων που με την πολιτική τους έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις.

Το πρόβλημα της σοβαρής υποστελέχωσης του ακτινολογικού τμήματος του ΓΝ Άρτας είναι γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει αναδειχθεί πολλές φορές τόσο από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου όσο και από την ΟΕΝΓΕ, δεν προέκυψε τώρα.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας, 6η ΥΠΕ γνώριζαν και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αντί να ψάχνουν ιατρούς από άλλα Νοσοκομεία που δουλεύουν στο «κόκκινο» με υπερεφημέρευση και εντατικοποίηση, να πράξουν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

1) Να προκηρύξουν άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του ακτινολογικού τμήματος του ΓΝ Άρτας.

2) Να ανακληθεί άμεσα η εντολή μετακίνησης από την6η ΥΠΕ των συναδέλφων ιατρών ακτινολόγων από το ΓΝ Αγρινίου.

Για το Δ.Σ

    Ο Πρόεδρος  | Η Γραμματέας
Αραβανής Μάκης | Πατρινού Βάνα»

 

 


AgrinioStories