Εκδημία Κοσμά: Yποδοχή της σορού στο Μεσολόγγι

Εκδημία Κοσμά: Η υποδοχή της σορού στο Μεσολόγγι
«Άγιος», φώναξαν οι λιγοστοί πιστοί που συγκεντρώθηκαν λόγω των μέτρων
στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μεσολόγγι

 

 

Κάτω από τον πένθιμο ήχο του κωδοναστασίου του Αγίου Σπυρίδωνα έγινε η υποδοχή της σορού του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρναίας κύρου Κοσμά.

Οι λιγοστοί πιστοί που παραβρέθηκαν, λόγω των μέτρων που ισχύουν, υποδέχθηκαν στις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας τον μακαριστό επίσκοπο με χειροκροτήματα, ψάλλοντας το «Χριστός ανέστη» και φωνάζοντας: «Άγιος… Αξιος… Αθάνατος».

Το όχημα με το φέρετρο του Μητροπολίτη Κοσμά υποδέχθηκε ο Τοποτηρητής του μητροπολιτικού θρόνου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ακολούθησε τρισάγιο εντός της Μητροόπολης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 76χρονου ιεράρχη θα τελεστεί στις 15.00 το μεσημέρι της Τρίτης, με πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, δε θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αλλά θα εκπροσωπηθεί από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας, μετά από επιπλοκές του κορονοϊού, όντας φανατικός πολέμιος του εμβολίου και ενώ νοσηλευόταν για έναν μήνα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή βίντεο: lef.dakalakis


AgrinioStories