Δυτική Ελλάδα – «Το Πάζλ των Γνώσεων»

«Το Πάζλ των Γνώσεων»
Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων
για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ 6 – 12 ετών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει με συντονισμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό την  υλοποίηση δράσεων συνοδευτικών μέτρων ΤΕΒΑ για την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με σκοπό τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής αποτελεσματικότητας των σχετικών παρεμβάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνικής συνοχής.

«Το Πάζλ των Γνώσεων» είναι μια νέα δέσμη συνοδευτικών μέτρων για τα παιδιά των δικαιούχων οικογενειών ΤΕΒΑ της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας που στοχεύουν  στην ανάπτυξη γνωσιακών δεξιοτήτων των παιδιών όπως λογική, κριτική σκέψη, μνήμη, δημιουργική σκέψη,  επίλυση προβλημάτων  κ.α που συμβάλλουν θετικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη κάθε παιδιού. Μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές μαθησιακές διαδικασίες,  στόχος είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη θετικής κοινωνικής συμπεριφοράς, η προώθηση της δημιουργικότητας, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και να προσφερθούν στα παιδιά δυνατότητες και κίνητρα για την βελτίωση ή την επίτευξη νέων δεξιοτήτων.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς Ρομποτικής, Χορού, Ζωγραφικής, Θεάτρου, και άλλων μαθημάτων και δράσεων, θα προσφερθούν σε περίπου 700 παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ ηλικίας 6 έως 12 ετών, που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, για χρονικό διάστημα 4 μηνών, με στόχο να γνωρίσουν όλα τα παιδιά τις δραστηριότητες που αγαπούν.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να καλείτε στην γραμμή 2611 100230 εξυπηρέτησης ΤΕΒΑ καθημερινά και ώρες 9:00–17:00, είτε να υποβάλετε το ερώτημα σας ηλεκτρονικά στο info@pdeteba.gr.

Το πρόγραμμα «Το Πάζλ των Γνώσεων» προσφέρεται για τα παιδιά 6 – 12 ετών ωφελούμενων ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΚΣ ΠΕ Αχαΐας, ΚΣ ΠΕ Ηλείας, ΚΣ ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας) και υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τις Κοινωνικές Συμπράξεις Π.Ε. Αχαΐας (MIS 5029643), Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5029532) και Π.Ε. Ηλείας (MIS 5029803).


AgrinioStories