Νοσοκομειακοί: «Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα!»

«Δεν θα επιτρέψουμε
να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα!»

«Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι
στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας»

Την ώρα που η Κυβέρνηση αυτο-θαυμάζεται και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δεν διστάζει ακόμη και να ποζάρει δίπλα σε ασθενή σε φορείο για να διαφημίσει τα απογευματινά χειρουργεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί για ακόμη μία φορά τονίζουν ότι με το μέτρο των επί πληρωμή χειρουργείων οι ευάλωτοι οικονομικά ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κάλεσε τους συναδέλφους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής.

Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν «πελατεία».

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα! Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Απαιτούμε:

  • -Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • -Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  • -Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση
  • των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • -Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  • -Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα».

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Ειδήσεις