Ένα χρόνο φυλάκιση και 1.000 ευρώ πρόστιμο

Ένα χρόνο φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή
για παθητική κακοποίηση, παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή

«Σε ένα χρόνο φυλάκιση και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή, καταδίκασε πριν τρεις ημέρες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, τον ιδιοκτήτη μεγάλου αριθμού ζώων συντροφιάς της φυλής pit bull και american staff για το αδίκημα της παθητικής κακοποίησης», αναφέρει στο προσωπικό της προφίλ στο fb, η δικηγόρος των Πατρών Έλενα Αρβανίτη.

«Είχε προηγηθεί καταγγελία του συλλόγου “Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας” και ένας μεγάλος αγώνας συγκέντρωσης στοιχείων και πληροφοριών, καθώς πέραν της παθητικής κακοποιήσεως λάμβανε χώρα παράνομη εκτροφή και αναπαραγωγή.

Όπως όμως συνηθίζεται στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν μαρτυρά…

Τα ατράνταχτα στοιχεία περί υπάρξεως πολλών θηλυκών αναπαραγωγής, άγνωστου αριθμού κουταβιών, μεγάλου αριθμού ζώων μη καταχωρημένων στη Βάση Δεδομένων και άρα “ανύπαρκτων” ναι μεν οδηγούν όλους εμάς σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το Δικαστήριο.

Ένα ελλιπές κατηγορητήριο, αστυνομικά όργανα που πλημμελώς τελούν το καθήκον τους, ανώνυμοι μάρτυρες που μιλούν μόνο στο τηλέφωνο, συνηγορούν σε μια μερική καταδίκη.

Όμως είναι η αρχή! Συνοδοιπόροι μου σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν η Μαρία Θεοφανοπούλου πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου που πρωτοστάτησε, η Ιωάννα Γιαννακοπούλου – ακούραστη και πρόθυμη μαχήτρια και εκείνοι οι …. ανώνυμοι μάρτυρες του τηλεφώνου που ίσως την επόμενη φορά έχουν το θάρρος να καταθέσουν στο ακροατήριο.»

 


AgrinioStories | Πηγή