Η Χριστίνα Σταρακά στο μπλόκο των αγροτών

Χριστίνα Σταρακά στο μπλόκο των αγροτών:
«Η Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα απαντήσεις
στα δίκαια αιτήματα των αγροτών»

 

«Σήμερα βρέθηκα μαζί», αναφέρει η Χριστίνα Σταρακά σε ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο fb, «με δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας,  τον Πάνο Καψάλη, Θεοδωρόπουλο Νίκο, Ζώη Δημήτρη και Παπαχρήστου Ηλία κοντά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, οι οποίοι εδώ και ημέρες είναι στο δρόμο διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες και ενώσαμε τη φωνή μας μαζί τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ραγδαία αύξηση στις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και των λιπασμάτων, έφεραν σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο.

Πλέον, τίθεται θέμα επιβίωσης για τους παραγωγούς και τις οικογένειές τους!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν εσπευσμένα από την κυβέρνηση, υπό την πίεση των κινητοποιήσεων, είναι αποσπασματικά και δεν απαντούν στις ανάγκες της ελληνικής Γεωργίας, που μετά την πανδημία πλήττεται από την ακρίβεια της ενέργειας και των γεωργικών εισροών.

Χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο με στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα, η κατάσταση στην ύπαιθρο θα είναι σε λίγο μη αναστρέψιμη!

Οι παρεμβάσεις αυτές έπρεπε να γίνουν “χθες”, αν θέλουμε να αποφύγουμε την καταστροφή του πρωτογενή τομέα και να εξασφαλίσουμε τη διατροφική επάρκεια της χώρας και την κοινωνική συνοχή στην Ελληνική Περιφέρεια.

Εκτός από τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια και το υψηλό κόστος παραγωγής θεωρώ πολύ κρίσιμο να εκμεταλλευτούμε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατασκευάζοντας μεγάλα αρδευτικά έργα που θα εκσυγχρονίσουν το δίκτυο της περιοχής .

Όλοι, ο καθένας από τη θέση ευθύνης του, πρέπει να πιέσουμε προκειμένου η Αιτωλοακαρνανία να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών έργων.

Ένα άλλο θέμα εξίσου σοβαρό αφορά τον ΕΛΓΑ. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή των ασφαλιστικών κανονισμών του ΕΛΓΑ, ώστε αυτοί να ενσωματώνουν τους νέους κινδύνους για αποζημίωση ένεκα της Κλιματικής αλλαγής.

Θεωρώντας δίκαιο τον αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, φρονώ ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να βρει άμεσα απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών».