10 Δεκεμβρίου 2022

Χωμενίδης: «Ιδού και το αφορισμένο διήγημα»

Τον Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο
αφόρισε ο πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος

Χθες το πρωί μετά από έναν «πύρινο» λόγο που έκανε ο Μητροπολιτης πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης Αιγίου, για τις αναφορές που έκαναν ο Χρήστος Χωμενίδης και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος και οι δύο την περίοδο των Χριστουγέννων

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά! Μάλιστα τότε είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

Με ανάρτησή του στο Facebook ο γνωστός συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης δίνει απάντηση στον Αμβρόσιο, για τον «αφορισμό» του, παραθέτοντας μάλιστα το επίμαχο κείμενο που προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

 

 


AgrinioStories