Ανθρωπισμός με ζυγοστάθμιση

Ο δικός μας Ανθρωπισμός, ο ξύπνιος,
ο σωστός, ο winning, φτάνει τόσο όσο…

«Είμαστε ανθρωπιστές αλλά δεν είμαστε αφελείς». Η αγαπημένη φράση του κ. Καιρίδη είναι «catchy», έχει γωνίες, είναι πιασάρικη. «Γράφει» στα χείλη του ατακαδόρου νέου υπουργού.

Τι μας λέει;

Ο ανθρωπισμός ο δικός σας βασίζεται σε μια αγαθιάρικη καλοπροαίρετη αφέλεια, στην καλοσύνη των μπουνταλάδων. Είναι ο ανθρωπισμός των losers. Πετάει στα σύννεφα, δεν ξέρει από politics, είναι ροζ κορδέλες, λόγια κενά περιεχομένου. Τζάμπα μαγκιές γιατί είναι άνευ όρων. Διεθνείς διακηρύξεις, συμβάσεις και τέτοια.

Ενώ ο δικός μας ανθρωπισμός, ο ξύπνιος, ο σωστός, ο winning, φτάνει τόσο όσο. Εμείς “κερδάμε” γιατί δεν είμαστε αφελείς να τις παίρνουμε επί λέξει τις συμβάσεις, εμείς ξέρουμε να σταθμίζουμε, ο ανθρωπισμός μας φτάνει εκεί που αρχίζει η αληθινή ζωή, η ασφάλεια, η πραγματικότητα. Εμείς κλείνουμε το μάτι κι από κει κι από δω, και φιλελευθερισμός με λίγο ανθρωπισμό και δεξιά με μπόλικη ασφάλεια.

Είναι ο ανθρωπισμός της ευθύνης. Ναι, να σώσουμε ζωές, αλλά δε θα μας πιάσουν κορόιδα οι μετανάστες.

Δείτε την Πύλο μέσα από τον ξύπνιο ανθρωπισμό του κ. Καιρίδη και θα τα καταλάβετε όλα.

 

 

Υ.Γ. Έχει και κάτι από σκυλοπόπ η ατάκα του υπουργού. Τον σκέφτομαι σαν τον Τσαλίκη να τραγουδάει: «Ο τέλειος ανθρωπισμός, ο σωστός, ο πρόστυχος ο έξυπνος, ο γοητευτικός»


Τα ενυπόγραφα κείμενα που ανθολογούμε από το FB εκφράζουν τον συντάκτη τους,
χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη και εξ ολοκλήρου  με την άποψη μας

AgrinioStories