Άνεσις | «Υπάρχω» (Το πέρασμα από το Άνεσις στο Ελληνίς)


...

Κινηματογράφος Δήμου Αγρινίου |

Άνεσις | Χαρ. Τρικούπη 33 – Αγρίνιο | τηλ.: 26410 44345


Υπάρχω – του Γιώργου Τσεμπερόπουλου

| Η ταινία για τον Στέλιο Καζαντζίδη,
που τον χωράει μόνο όσο μπορεί

 | Από την Πέμπτη 8 έως και την Τετάρτη 14 Μάϊου 2025
στον Δημοτικό κινηματογράφο Άνεσις

|  Ώρα προβολής: καθημερινά στις 6:30 το απόγευμα

 

 

Ελλάδα, 2024 | Παραγωγή: Διονύσης Σαμιώτης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος | Σενάριο: Κατερίνα Μπέη
Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος | Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Μάστορας, Κλέλια Ρένεση, Ασημένια Βουλιώτη,
Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Καπουράνης, Αννα Συμεωνίδου
Διάρκεια: 120 λεπτά | Διανομή: Tanweer

Η ταινία για τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη επιστρέφει ξανά στην οθόνη του δημοτικού κινηματογράφου Άνεσις για μια τελευταία εβδομάδα, πριν περιέλθει στη θερινή της αχρηστία.

Στο επίκεντρο, ως γνωστών η συναρπαστική πορεία ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα: από τις προσφυγικές ρίζες και τη φτώχεια, στην απόλυτη αναγνώριση και το «Υπάρχω» του 1975. Η ταινία επιλέγει να μην εξαντλήσει τη ζωή του Καζαντζίδη αλλά να σταθεί στα γεγονότα που τον δημιούργησαν ως είδωλο: οι μεγάλες του συνεργασίες με τη Γκρέυ και τη Μαρινέλλα, η σύγκρουσή του με το δισκογραφικό σύστημα, η αγάπη για τη μάνα και η απομόνωσή του.

Ο Χρήστος Μάστορας, σε μια επιλογή έκπληξη, αποδείχθηκε ιδανικός στον ρόλο: συγκινητικός, πειστικός, με φωνητική χροιά που προσεγγίζει το αυθεντικό. Γύρω του, ένα δυνατό καστ με κορυφαία στιγμή την Κλέλια Ρένεση ως Καίτη Γκρέυ. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος αποφεύγει τις εύκολες κορυφώσεις και εστιάζει στο συναίσθημα, στη λεπτομέρεια και στη σιωπή.

Η ταινία – για την οποία άλλωστε έχουν γραφεί πάρα πολλά – δεν επιχειρεί να αγιοποιήσει, αλλά ούτε να αποκαθηλώσει τον μύθο. Αποφεύγει τις σκοτεινές πτυχές – οι συγκρούσεις με τη δισκογραφία, ο τζόγος, τα πάθη μένουν εκτός πλάνου – όμως μεταφέρει με επιμέλεια την ατμόσφαιρα της εποχής και την ψυχοσύνθεση ενός άντρα που τραγουδούσε για τους φτωχούς, ακόμη κι όταν εκείνοι πλούτισαν.

Δεν είναι μια ταινία που αλλάζει το ελληνικό σινεμά. Είναι όμως μια αξιοπρεπέστατη λαϊκή βιογραφία, φτιαγμένη με αγάπη για τον θρύλο που σημάδεψε γενιές. Μια ιδανική επιλογή για να κλείσει η χειμερινή σεζόν του δημοτικού κινηματογράφου και να περάσουμε από το λαϊκό ηχόχρωμα του «Υπάρχω» στην συναισθηματικά αφηγηματική μπαλάντα του Κηλαηδόνη: «Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι»… που το βλέπεις κιόλας να προβάλλει πάνω από την οθόνη του «Ελληνίς».

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη
δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Αμεα: 4 ευρώ

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *