Άνεσις – Πεσμένα Φύλλα

Πεσμένα Φύλλα
Kuolleet Lehdet (Fallen Leaves)
του Ακι Καουρισμάκι

Ο Μεγάλος Φινλανδός τιμάται στις
με το Βραβείο της Επιτροπής για ένα απλό αλλά ακαταμάχητο ρομάντζο

Από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27  Μαρτίου 2024
καθημερινά
στο Δημοτικό Κινηματογράφο Άνεσις

Ώρα προβολής: 7:30, το απόγευμα

 

 

Φινλανδία, Γερμανία, 2023, Έγχρωμο | Παραγωγή: Ακι Καουρισμάκι
Σκηνοθεσία: Ακι Καουρισμάκι | Σενάριο: Ακι Καουρισμάκι
Φωτογραφία: Τίμο Σάλμινεν | Μοντάζ: Σάμου Χέικιλα
Πρωταγωνιστούν: Αλμα Πόιστι, Γιούσι Βάτανεν, Αλίνα Τομνίκοφ
Διάρκεια: 81 λεπτά | Διανομή: Cinoboν

 

Τα «Πεσμένα Φύλλα» είναι ένα γλυκό τίποτα. Και άρα τα πάντα. Οχι, η νέα ταινία του Ακι Καουρισμάκι σίγουρα δεν είναι σπουδαία, δεν έχει την ανθρωπιστική ευαισθησία των τελευταίων έργων του, ή μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα. Είναι, όμως, φτιαγμένη με τα δικά του χαρακτηριστικά συστατικά σε τόσο τέλεια ισορροπία, που μπορεί να σου ραγίσει την καρδιά και να την ξαναφτιάξει, χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι.

Ηρωές του δυο άνθρωποι στα πολύ χαμηλά της ζωής (φυσικά). Η όμορφη, αγγελική Ανσα, αποφασισμένη να κάνει ό,τι δουλειά της προσφέρουν για να βγάλει τα προς το ζην. Κι ένας εργάτης, του οποίου το όνομα δεν θα μάθουμε ποτέ, αλκοολικός, ταγμένος να κόψει το ποτό. Οι δυο τους θα γνωριστούν σ’ ένα καραόκε μπαρ, θα θελήσουν να ξανασυναντηθούν, αλλά ο αέρας θα παρασύρει το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Ανσα, μαζί με μπόλικα φθινοπωρινά φύλλα. Από αυτή τη στιγμή, οι δυο ερωτευμένοι θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τη ζωή τους και να βρουν ο ένας τον άλλο στην καρδιά του Ελσίνκι.

Κατά τον ίδιο η συνέχεια της τριλογίας του Προλεταριάτου («Σκιές στον Παράδεισο», 1986, «Αριελ», 1988 και «Η Γυναίκα με τα Σπίρτα», 1990), αυτή εδώ η σχεδόν κομεντί καταπιάνεται, μεν, με ανθρώπους της χαμηλής εργατικής τάξης, αλλά ο πολιτικός λόγος δεν βρίσκεται στο προσκήνιο. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο… παρασκήνιο, μια και διαρκώς τηλεόραση και ραδιόφωνο έχουν ανταποκρίσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία (πώς θα γινόταν, άλλωστε, ένας Φινλανδός να μην αναφερθεί στη ρωσική εισβολή).

Δείτε περισσότερα στο link που ακολουθεί:
Fallen Leaves

 

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, Αμεα: 4 ευρώ

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Τέχνες