Αγρίνιο – Εκδήλωση για την έμφυλη βία

«Έχεις τη δύναμη· πες όχι στη βία»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και των Παιδιών, ο Δήμος Αγρινίου, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, το EUROPE DIRECT Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδος & ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, συνδιοργάνωσαν ημερίδα – εκδήλωση με θέμα «ΈΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος)

Χαιρετισμό απηύθυνε η οικοδεσπότης Αντιδήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Δημοτική Επιτροπής Ισότητας κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ο εκπρόσωπος της Δημοτικής  Επιτροπής Ισότητας κ. Αριστείδης Φατούρος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου  των Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου κ.Γεράσιμος Μαλούσης.

 

 

Στην ημερίδα πραγματοποίησε χαιρετισμό, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, Αμαλία Βούλγαρη, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

 

Στο χαιρετισμό της η κ. Βούλγαρη μίλησε για το ρόλο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων, τη συνεργασία με τις δημοτικές επιτροπές Ισότητας Φύλων, τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων και το τμήμα Europe Direct, τονίζοντας ότι: «μέσω των δράσεων και του διαλόγου καταφέραμε πολλά στόματα να ανοίξουν. Ωστόσο δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια της πολιτείας είναι απαραίτητη και η ατομική ευθύνη κι ευαισθητοποίηση στο σπίτι το σχολείο το χώρο εργασίας. Όλες κι όλοι δουλεύοντας μαζί βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ο οποίος μπορεί να είναι μακρύς και δύσβατος αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τον βαδίσουμε μέχρι με την ουσιαστική επίτευξη ισότητας».

 

 

 

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ κ. Παρθενία Χαρίτου και οι εισηγήσεις οι σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης καθήλωσαν το παρευρισκόμενο κοινό.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: η κ. Χρυσάνθη Σταυροπούλου  – Πρωτοδίκης, η κ. Δέσποινα Σβουρδάκου  – Δρ. Εγκληματολογίας, ο κ. Γεώργιος Καλλιακμάνης –  Αξιωματικός ΕΛ. ΑΣ,Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, η κ. Αθανασία Δημητρίου – Ψυχολόγος –  Δρ. Ιατρικής και ο κ. Πάνος Σόμπολος Δημοσιογράφος – Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι: κ. Κώστας Καλαντζής, κ. Ευθύμιος Γρίβας, κ. Χριστόφορος Παπαδημητρίου, κ. Παναγιώτης Μαρνέζος, κ. Κωνταντίνος Ζώης, πλήθος κόσμου, συλλογικότητες και φορείς της τοπικής κοινωνίας και ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες.

 


AgrinioStories