Αγρίνιο 1974 – Υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας

Με την αναγγελία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος,
μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου
εξέδωσαν διακήρυξη υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας
Ακολούθησε η Συντονιστική Επιτροπη Δημοκρατικού Αγώνος
Τριχωνίδος Βάλτου και Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τις βουλευτικές εκλογές του 1974, το εκλογικό σώμα καλείται και πάλι στις κάλπες, για να αποφανθεί, αυτή τη φορά, για τη μορφή του πολιτεύματος. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας, με ποσοστό 69,2%. Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε το 30,8%.

Σχεδόν αμέσως μετά την αναγγελία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, στο Αγρίνιο, την 27 Νοεμβρίου 1974 μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου (οι Δ. Βότσης, Λ. Παπαγεωργίου, Χ. Φαφούτης, Σ. Καρβούνης, Χ. Ντόκας, Τ. Οικονομίδης, Κ. Φίλος, Σ. Πατρώνης, Ι. Βλασόπουλος, Ν. Ανδρικόπουλος, Χ. Θεοδωρόπουλος, Χ. Καλφούντζος, Κ. Χατιάδης, Κ. Δελημήτσος, Ι. Διαμαντής, Β. Γεωργίου, Κ. Καράτσαλος, Α. Κιτσάκης, Σ. Τσίγκος, Γρ. Μπακόλας, Ν. Νικάκης, Α. Πετρόπουλος) εξέδωσαν διακήρυξη με την οποία διαδήλωναν την πίστη τους στην αβασίλευτη Δημοκρατία και καλούσαν τον λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα υπέρ της αβασιλεύτου δημοκρατίας.

Η διακήρυξη γράφτηκε στο γραφείο του τότε δικηγόρου Αγρινίου Χαρίλαου Φαφούτη, τυπώθηκε εν συνεχεία και διανεμήθηκε στο κοινό της πόλης.

 

 

Λίγες μέρες μετά, μεγάλη ομάδα Αγρινιωτών (επιστήμονες, έμποροι κλπ) συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή αγώνος υπέρ της αβασιλεύτου δημοκρατίας και υπέγραψαν Διακήρυξη, η οποία διανεμήθηκε όχι μόνο  μέσα στη πόλη του Αγρινίου αλλά και στα χωριά των επαρχιών Βάλτου, Ξηρομέρου και Τριχωνίδος.

 

 

Αφίσα υπέρ της Βασιλευομένης Δημοκρατίας

 

Πηγή

AgrinioStories

Διαβάστε όλες
τις ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ του «ΑΡΧΕΙΟΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
κάνοντας clik πάνω στη διαφήμιση που ακολουθεί