Καινούργιο – Αίτημα της Δόξας για παραχώρηση σφαγείων

Αίτημα για την παραχώρηση προς χρήση
των εγκαταλελειμμένων σφαγείων στη θέση Πυργί
από το ΔΣ της Δόξας Καινούργιου

Αίτημα για την «”παραχώρηση προς χρήση των εγκαταλελειμμένων σφαγείων” στη θέση “Πυργί” στη Ν/Δ πλευρά της Κοινότητας Καινούργιου Δ.Ε. Θεστιέων του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, όπου έχουν γίνει κατεστραμμένα “κουφάρια”», υπέβαλε το ΔΣ της Δόξας Καινούργιου. «Ένας κοινοτικός – δημοτικός χώρος, που έχει μετατραπεί σε ανεξέλικτη χωματερή, στο μετωπικό λιμναίο σύμπλεγμα της Τριχωνίδας στην περιοχή».

Ολόκληρο το αίτημα έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΣ

  • 1. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟ
    κ.κ. Συμβούλους Κοινότητας Ενταύθα – de-thestiewn@agrinio.gr
  • 2. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    κ. Παπαναστασίου Γεώργιο (γραφείο Δημάρχου)
    dimarxosag@agrinio.gr, dimarxos@agrinio.gr
  • 3. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
    κ. Ζαρκαβέλη Χρήστο
    paideia1@agrinio.gr
  • ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
    1. ΟΦΥΠΕΚΑ – Μονάδας Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
    m.karanika@necca.gov.gr
  • 2. Τοπικούς κοινωνικούς κλπ φορείς

Κύριοι

Σας κάνουμε γνωστό ότι το Δ.Σ. του Ομίλου μας, με το παρόν σας υποβάλει το αίτημα της «παραχώρησης προς χρήση των εγκαταλελειμμένων σφαγείων» στη θέση «Πυργί» στη Ν/Δ πλευρά της Κοινότητας Καινούργιου Δ.Ε. Θεστιέων του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, όπου έχουν γίνει κατεστραμμένα «κουφάρια». Ένας κοινοτικός – δημοτικός χώρος, που έχει μετατραπεί σε ανεξέλικτη χωματερή, στο μετωπικό λιμναίο σύμπλεγμα της Τριχωνίδας στην περιοχή.. .

Σκοπός του προτεινόμενου project είναι η δημιουργία Θεματικού Πολυχώρου – Πάρκου – «παιχνιδιών νερού και αθλημάτων» στη Τριχωνίδα. Μια προσπάθειά κοινωνικής, αθλητικής και πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης, με κέντρο τη Λίμνη Τριχωνίδα. Τα παλιά Σφαγεία Καινούργιου Δ.Ε. Θεστιέων του Δήμου Αγρινίου, να μετατραπούν – με αλλαγή χρήσης σε πολιτιστικό κέντρο – τοπόσημο, σημείο αναφοράς για τα παιδιά μας, πόλος έλξης για τους επισκέπτες του δήμου μας και σημείο αναφοράς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Να γίνει «Κόμβος εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό, το περιβάλλον, και τη Δημιουργική οικολογική Βιομηχανία» της περιοχής μας.

Το αίτημά μας γίνεται στα πλαίσια των παλιότερων αποφάσεων και δράσεων, της διοίκησης του Ομίλου μας, όπως ήταν η επιτυχημένη διοργάνωσή του «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΠΛΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ». Δράση την οποία έχει κατοχυρώσει νόμιμα η ΔΟΞΑ Καινούργιου, ως «προϊόν και Υπηρεσία» ΚΛΑΣΗ 41: ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ με την υπ. Αριθ. Απόφαση Σήματος 159650 / 2-11-2001, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Θεωρήσαμε αναγκαία την πρωτοβουλία μας να αιτηθούμε στη Κοινότητα Καινούργιου, να εισηγηθεί προς τον Δήμο Αγρινίου την παραχώρηση του εν λόγου χώρου των παλαιών σφαγείων, στη θέση «Πύργος» περιοχή της Λίμνης Τριχωνίδας, προς χρήση από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ «ΔΟΞΑ», σύμφωνα με τα ισχύοντα για την ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΥΤΑΘΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ «ΘΕΣΤΙΕΩΝ».

Με την παρέμβασή μας αυτή, εκτός του αθλητικού σκοπού, προσφορά προς την νεολαία της περιοχής του Δήμου Αγρινίου, νοηματοδοτεί αλλαγές συμπεριφορών απέναντι στο περιβάλλον και της προστασίας της Λίμνης, από τους κατοίκους – χρήστες του οικοσυστήματος της Β/Α Τριχωνίδας

Το Δ.Σ. προκειμένου να εξυγιανθεί ο χώρος (που σήμερα είναι πηγή ρύπανση της παραλίμνιας ζώνης) και να ανακατασκευαστούν τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, μετά την παραχώρησή του από το Δήμο Αγρινίου, θα προχωρήσει στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων. Απώτερος σκοπός μας είναι η διάδοση των αθλημάτων νερού και η γνωστοποίηση διεθνώς της περιοχής μας. Για τη Τριχωνίδα θα είναι ένα έργο πνοής, αθλητισμού και στο απότερο μέλλον ο πρωταθλητισμός.

Σε συνεργασία με την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ. Ευελπιστούμε στη σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμου Αγρινίου, τη Κοινότητα Καινούργιου, τις Ομοσπονδίες των Αθλημάτων ναυταθλητισμού, όπως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ, Water Polo κ.α., καθώς και με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, το όραμά μας ευελπιστούμε να γίνει πραγματικότητα για τη νεολαία της περιοχής μας..

Παράλληλα θα αναζητηθούν και ντόπιοι χορηγοί, για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, με βασική αρχή το αθλητικό ιδεώδες ενάντια στον εμπορικό αθλητισμό. Το χρονικό διάστημα της παραχώρησης παρακαλούμε να οριστεί το ανώτερο δυνατό. Ως εκ τούτου συνεκτιμώντας όλα τα ως άνω και το ενδιαφέρον των μελλών του σωματείου, καθώς και τις ανάγκες των πάνω από 12000 μόνιμων κατοίκων της περιοχή μας, επιβάλλεται η ανάπτυξη αθλημάτων του υγρού – φυσικού στίβου και κάθε δυνατή ενασχόληση με παιχνίδια νερού ειδικά των νέων παιδιών, της Β/Α Τριχωνίδας – των Δ.Ε. Θεστιέων, Παραβόλας έως και των κατοίκων κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου.

Τέλος η Διοίκηση της «ΔΟΞΑΣ» στοχεύει αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, να παραδώσει στη νεολαία της περιοχής ένα χώρο γνώσης με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργίας, αναψυχής, εκπαίδευσης και πολύπλευρης άθλησης στη Λίμνη Τριχωνίδα στη Κοινότητα Καινούργιου Δήμου Αγρινίου..

Παρακαλούμε για την θετική σας εισήγηση – απόφαση.

Υ.Γ. Την ημέρα της συζήτησης κρίνεται σκόπιμο να προσκληθούμε για περισσότερες διευκρινήσεις επί του αιτήματός μας. Συνημμένο 1. Απόφαση Υπουργείου Ανάπτυξης 2. Διάφορες φωτο σημερινής κατάστασης σφαγείων

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories