Ιατρ. Σύλ. Αγρινίου: Η συνταγογράφηση πρέπει να είναι ελεύθερη

Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου:
έντονη αντίθεση και διαφωνία

Με αφορμή την κατάθεση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας-Ρυθμίσεις για ενίσχυση ΕΣΥ», ο Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου καταθέτει σθεναρά την έντονη αντίθεση του και την διαφωνία του.

Πάγια θέση μας ήταν, είναι και θα είναι η στήριξη του ΕΣΥ με χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, προσλήψεις προσωπικού, επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια του συνόλου των επιστημόνων υγείας.

Το διαίρει και βασίλευε είναι μια διαχρονική τακτική της εκάστοτε κυβέρνησης η οποία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Το άρθρο 7 του νομοσχεδίου, με την πρόταση του Υπουργείου υγείας  για άσκηση ιδιωτικού έργου ιατρών του ΕΣΥ, ουσιαστικά δημιουργεί ιατρούς δυο ταχυτήτων και προκαλεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ ιδιωτών και ιατρών του δημοσίου τομέα.

Όσο αφορά το άρθρο 15 με το οποίο δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση από ιδιώτες ιατρούς στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μας βρίσκει απέναντι,διότι με τον τρόπο αυτό ταλαιπωρείται σε μέγιστο βαθμό ο πολίτης, καθώς αφού επισκεφθεί τον ιδιώτη ιατρό για την λύση του προβλήματος του, θα πρέπει ακολούθως να ψάξει να συνταγογραφήσει τα φάρμακα τα οποία του έχουν προταθεί σε ιατρό δημόσιας δομής.

Η συνταγογράφηση πρέπει να είναι ελεύθερη από όλους τους ιατρούς και για όλους τους πολίτες.

Σχετικά με την δημιουργία των απογευματινών χειρουργείων η πεποίθηση μας είναι ότι το μέτρο αυτό δεν θα μακροημερεύσει και είναι αντίθετο με την αντίληψη μας ότι το αγαθό την δημόσιας υγείας θα πρέπει να δίνεται δωρεάν. Επίσης για άλλη μια φορά δημιουργεί ιατρούς δυο ταχυτήτων και ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ ιδιωτών και ιατρών του δημοσίου.

Τέλος εκφράζουμε έντονα την διαφωνία μας με το άρθρο 34 το οποίο υποβαθμίζει ουσιαστικά τον ρολό των ιατρικών συλλόγων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ                                ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αγρίνιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *