Δυναμική συγέντρωση στο Γαλατά για τη γέφυρα

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των κατοίκων του Γαλατά Ναυπακτίας
και των γύρω χωριών για την ανακατασκευή της γέφυρας του Ευήνου

Στην δυναμική συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της κοινότητας Γαλατά κ. Μπαλωμένος, οι δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Γκίζας και Ι.Π Μεσολογγίου κ. Λύρος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαυρομάτης , ο Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Σπηλιόπουλος και κ. Μπαλαμπάνης , οι πρώην δήμαρχοι Ναυπακτίας κ.Λουκόπουλος και κ. Μπουλές , οι αντιδήμαρχοι κ. Τσουκαλάς και κ. Τραχύλης , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.Ασημακόπουλος , κ. Σιαμαντάς , κ. Κοτσανάς και ο κ. Δημητρόπουλος, οι πολιτευτές της ΝΔ κ. Παπαθανάσης και του ΚΙΝΑΛ κ. Πιστιόλη , οι πρόεδροι Ευηνοχωρίου κ. Νασόπουλος και Περιθωρίου κ. Δαδάνης, καθώς και ο πρώην υπουργός κ. Βερελής.

Στη συγκέντρωση ακούστηκαν απόψεις και λύσεις, αλλά υπήρξε και ένταση με τους πολίτες να ζητούν προσωρινή λύση το συντομότερο.

Το μεγάλο ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας ήταν η άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας είτε με προσωρινή είτε με μόνιμη λύση, αφού εξέθεσαν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η ζημιά.

Ο κ. Μαυρομάτης υποστήριξε ότι δεν υπήρξε αδράνεια από κανέναν όλο αυτό το διάστημα, τονίζοντας ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υποδομών τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα αφορούν την κατασκευή γέφυρας από την ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο της παραχώρησης, με χρηματοδότηση που ήδη έχει εξευρεθεί. Τόνισε δε ότι θα εξεταστεί και η πιθανότητα εγκατάσταση προσωρινής γέφυρας στρατιωτικού τύπου όταν πέσει η στάθμη του ποταμού αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει ανέφικτο.

Νωρίτερα τοποθετήθηκαν και άλλοι ομιλητές μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου και Ναυπακτίας κ.κ. Λύρος και Γκίζας αντίστοιχα. Ο κ. Λύρος αφού υπενθύμισε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος Μεσολογγίου με την διακοπή νερού καθώς ο αγωγός διέρχεται πάνω από τις δυο γέφυρες, πρότεινε να γίνει μια συνάντηση στο Υπουργείο με την παρουσία των Δημάρχων των δυο δήμων και βέβαια του Περιφερειάρχη, ώστε να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της κατασκευής της νέας γέφυρας αφού υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο κ. Γκίζας από την πλευρά του εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανότητα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση για την νέα γέφυρα, ενώ εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ανατροπή που έχει έρθει ήδη στην καθημερινότητα του Γαλατά αλλά και των υπόλοιπων γύρω χωριών μπορεί να γίνει καθεστώς. Οπότε πρέπει να μην σταματήσει η πίεση προς την κεντρική εξουσία για την επίσπευση των διαδικασιών από όλους τους αρμοδίους.

 

 

Εν τω μεταξύ για το θέμα ορίστηκε έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσολόγγι για σήμερα 31 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ και αναμένεται το θέμα να συζητηθεί σύντομα και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας.

 


AgrinioStories | Επιμέλεια: Λευτέρης Τηλιγάδας
Με πληροφορίες από Πηγή 1 και Πηγή 2 και Πηγή 3