Δήμος Ναυπακτίας 17-25/8 – Μάρης Ηλιάδη, «Γης ανεμοψύθηροι»

Δήμος Ναυπακτίας
ατομική έκθεση της Μάρης Ηλιάδη

«Γης ανεμοψύθηροι»

Κτίριο Τσώνη 17 – 25 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Ναυπακτίας φιλοξενεί στο κτήριο Τσώνη από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου 2024 την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μάρης Ηλιάδη «Γης Ανεμοψίθυροι».

Η ιστορική και γραφική Ναυπακτία ευαισθητοποίησε την καλλιτέχνιδα Μάρη Ηλιάδη κατά τις συχνές παραμονές της στην πόλη της Ναυπάκτου και τα χωριά της. Η ίδια «αφουγκράστηκε» την ομορφιά που μας συνδέει αρμονικά με τη γη και τις ρίζες μας και επηρεασμένη από την αισθητική της φύσης, φιλοτέχνησε τα έργα της με τρόπο που προκαλούν την προσωπική αναζήτηση στον θεατή και την σιωπηλή ενδοσκόπησή του.

Η θεματολογία της ερωτοτροπεί με τα χρώματα και τις μορφές, κεντρίζοντας τη φαντασία του θεατή, να αποτυπώσει τη δική του εικόνα στη μνήμη του. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με λάδι, ακρυλικά ή και μικτή τεχνική σε καμβά.

Η Μάρη Ηλιάδη είναι σχεδόν αυτοδίδακτη. Μαθήτευσε για μικρά χρονικά διαστήματα κάτω από τους ζωγράφους: Κώστα Ηλιάδη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Κυριάκο Ρόκκο, Ευδοκία Μεθενίτη και Παντελή Ζωγράφο. Εργάστηκε ως Ιπταμένη Συνοδός, Φυσιοθεραπεύτρια, Ενεργειακή Θεραπεύτρια και Master Teacher στα Reiki, Prana και Meditation. Έχει στο ενεργητικό της 3 ατομικές και 16 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζωγραφίζει με τη γνώση των εμπειριών των επαγγελμάτων της, μεταφέροντας την ψυχική της ευδαιμονία στα τελάρα της, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει την ευτυχία ή την αναζήτησή της στον θεατή. Τα περισσότερα έργα της έχουν κρυμμένους συμβολισμούς. Αρθρογραφεί στη στήλη «Τέχνη…» της μηνιαίας εφημερίδας «Η ΠΕΝΑ της Αττικής».

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 και ώρες: 18.00 έως 24.00

Ωράριο υπόλοιπων ημερών: 18:00 έως 24:00

Η έκθεση, που τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου 2024.

Επικοινωνία: Μάρη Ηλιάδη, m: 6944641900, e: iliadimari@gmail.com

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *