Πως να αφαιρέσετε ένα τατουάζ και ποια προβλήματα μπορεί να συναντήσετε κατά την διαδικασία;

Η αφαίρεση τατουάζ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια,
το θεωρούσαν  κάτι πολύ δύσκολο με επικίνδυνες παρενέργειες.

Σήμερα, αποτελεί ρουτίνα για όσους θέλουν να απαλλαγούν από ένα ξεπερασμένο σχέδιο ή κάτι που δεν τους εμπνέει πλέον και θέλουν να το αντικαταστήσουν με κάτι καινούριο ή να απαλλαγούν από αυτό εντελώς.

Η πλήρης αφαίρεση τατουάζ δεν είναι πάντα εγγυημένη υπόθεση γιατί έχει να κάνει με το χρώμα του μελανιού και την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί. Υπάρχουν απλά ασπρόμαυρα τατουάζ, και άλλα που είναι έργα τέχνης. Εκεί, η διαδικασία είναι πιο δύσκολη και απαιτούνται αρκετές επαναλήψεις για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια, θα δούμε τις  διαφορετικές μεθόδους που ακολουθούνται για να απαλλαγεί κάποιος από το ανεπιθύμητο μελάνι.

Αυτό που πρέπει να κάνετε πρώτα είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή εξειδικευμένο επαγγελματία, που έχει ειδικευτεί στην αφαίρεση τατουάζ,  για να  αξιολογήσει το τατουάζ σας, το χρώμα του μελανιού, το μέγεθος και την τοποθεσία που βρίσκεται καθώς και τον τύπο του δέρματος για να σας προτείνουν την καταλληλότερη μέθοδο.

Εξετάστε τις επιλογές που υπάρχουν

 • Η πιο συχνή μέθοδος, χρησιμοποιεί δέσμες φωτός lazer για να αποδημήσει τα σωματίδια μελανιού, αφήνοντας το δέρμα να τα απορροφήσει σταδιακά.
 • Μια παλιά αλλά ακόμα χρήσιμη μέθοδος, είναι και η χειρουργική αφαίρεση. Περιλαμβάνει την κοπή και την αφαίρεση του δέρματος που φέρει το τατουάζ και την πλαστική με καινούριο ιστό.
 • Μια επίσης παλιά μέθοδος που εφαρμόζεται ακόμα είναι και η απόξεση του δέρματος. Χρησιμοποιείται ένα περιστρεφόμενο μεταλλικό εργαλείο, που τρίβει την επίμαχη περιοχή του δέρματος, για να αφαιρεθεί το μελάνι.
 • Μια σύγχρονη μέθοδος είναι και η κρυοθεραπεία. Εδώ το δέρμα βομβαρδίζεται με υγρό άζωτο, για να παγώσει και να καταστρέψει το δέρμα με το τατουάζ, οδηγώντας στην απολέπιση και την αφαίρεση του μελανιού.

Πριν την επιλογή της μεθόδου θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα

 • Τα μαύρα και σκούρα χρώματα αφαιρούνται πιο εύκολα από τα ανοιχτόχρωμα ή πολύχρωμα τατουάζ.
 • Τα τατουάζ που έχουν τοποθετηθεί βαθύτερα στο δέρμα και έχουν μεγαλύτερη έκταση απαιτούν περισσότερες συνεδρίες για την αφαίρεση τους.
 • Τα τατουάζ σε ευαίσθητες περιοχές, όπως το πρόσωπο ή τα χέρια, μπορεί να είναι πιο δύσκολα να αφαιρεθούν και θα πρέπει να εφαρμοστεί μια μέθοδος λιγότερο επεμβατική και ανώδυνη.
 • Επίσης η καλή υγεία του δέρματος ευνοεί το αποτέλεσμα της αφαίρεσης.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την διαδικασία

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες του δερματολόγου σας πριν και μετά τη θεραπεία.
 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για 4-6 εβδομάδες πριν και μετά τη συνεδρία.
 • Ενημερώστε τον δερματολόγο σας για τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε και ποια φάρμακα θα πρέπει να πάρετε, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Αντιμετώπιση παρενεργειών

Ο πόνος, η ερυθρότητα, το πρήξιμο και οι φυσαλίδες είναι συνηθισμένες παρενέργειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν ουλές, λοιμώξεις ή αλλεργικές αντιδράσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες του δερματολόγου σας για την φροντίδα του δέρματος μετά τη θεραπεία.

Κόστος

Το κόστος της αφαίρεσης τατουάζ ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος, την τοποθεσία, το χρώμα και την μέθοδο που θα ακολουθήσετε, πάντα με την υπόδειξη του δερματολόγου σας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *