Ζαμπάρας: Στον αέρα 386 επιτυχόντες συμβολαιογράφοι

Μίλτος Ζαμπάρας: Στον αέρα οι 386 επιτυχόντες
συμβολαιογράφοι του διαγωνισμού του 2022

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μίλτος Ζαμπάρας με αφορμή την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των συμβολαιογράφων.

Από τον Ιούνιο του 2022 ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός για 386 νέους συμβολαιογράφους. Ένα χρόνο μετά δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και μέχρι σήμερα δεν έχει ομαλοποιηθεί η διαδικασία και δεν έχει προχωρήσει η αποστολή των φακέλων στις αρμόδιες υπηρεσίες και έτσι δεν έχουν αποσταλεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι σχετικές προσκλήσεις στους αρμόδιους εισαγγελείς. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν διοριστεί ακόμα οι επιτυχόντες συμβολαιογράφοι.

Ο βουλευτής τονίζει στην ερώτηση: «Το Υπουργείο δεν δίνει μια σαφή απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι διορισμοί παραπέμποντας στο 2024. Οι περισσότεροι από τους επιτυχόντες έχουν αφήσει τις εργασίες τους και περιμένουν τον διορισμό τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική τους κατάσταση». Η διαδικασία του διορισμού είναι απαρχαιωμένη και χωρίς ψηφιακό εκσυγχρονισμό και για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό απασχολούνται δύο υπάλληλοι του Υπουργείου που μάλιστα αυτό το διάστημα απασχολούνται με άλλον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Για όλα αυτά τα θέματα το συντονιστικό των αδιόριστων συμβολαιογράφων με επιστολή τους έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό αλλά ακόμα δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημα τους.

Στο πλαίσιο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν θα προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού των σχεδόν 400 επιτυχόντων συμβολαιογράφων.

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στην ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Αιτωλοακαρνανία