Ζαμπάρας: Άρνηση ανάκλησης παράνομων αλλαγών στο LEADER

Μίλτος Ζαμπάρας: Άρνηση του Υπουργείου
να ανακαλέσει τις παράνομες αλλαγές στο πρόγραμμα
LEADER

 

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτου Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα: «Αναίτια και αδικαιολόγητη μεταβολή όρων προγράμματος Leader».

Σύμφωνα με επιστολή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που κατέθεσε ο βουλευτής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επιστολές του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, άλλαξε μονομερώς όρους του προγράμματος LEADER με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απένταξη πολλές επιχειρήσεις χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Όπως δήλωσε ο βουλευτής για τον καινούργιο όρο που προσέθεσαν: «Η συγκεκριμένη προθεσμία, όλως παράνομα και καταχρηστικά, τίθεται για πρώτη φορά με την ως άνω επιστολή σε μια προσπάθεια μονομερούς μεταβολής των όρων του προγράμματος LeaderCLLD και παράνομης απένταξης των επιχειρήσεων από τα τοπικά προγράμματα».

Στην συνέχεια ο βουλευτής ανάλυσε και την πρακτική που υπήρχε μέχρι σήμερα για τρόπους πιο ελαστικούς ως προς τους όρους του προγράμματος για να βοηθηθούν περισσότερες επιχειρήσεις και επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τις αυξήσεις στον προϋπολογισμό τους, ζητώντας από τον Υπουργό να αποσύρει την αδικαιολόγητη μεταβολή των όρων τονίζοντας: «Καμία επιχείρηση στο μέλλον δεν θα επιθυμεί να συμμετάσχει σε προγράμματα που υλοποιούνται μέσω των ΟΤΔ- Αναπτυξιακών εταιρειών, αφού θα φοβούνται την μονομερή μεταβολή των όρων. Δημιουργείται ένα τελείως ανασφαλές περιβάλλον για τις επιχειρήσεις αφού δεν θα γνωρίζουν από εδώ και πέρα πότε θα αλλάζετε τους όρους ενός προγράμματος και τι επιβάρυνση θα έχει για αυτούς κάτι τέτοιο».

Ο Υφυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στις επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή σε ποιον νόμο στηρίζεται η εν λόγω απόφαση και επί της ουσίας δεν έδειξε καμία διάθεση εκ μέρους του Υπουργείου για ανάκληση της εν λόγω άδικης απόφασης.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμός:

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Αιτωλ/νία