Βόνιτσα – Μαθήματα μουσικής σε Κατούνα και Αετό

Ξεκινούν μαθήματα της Δημοτικής Φιλαρμονικής
του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
στην Ενότητα Μεδεώνος (Κατούνα και Αετό)

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ,στο πλαίσιο της ενίσχυσης και εμπλουτισμού των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου, ανακοινώνει την επανέναρξη των μαθημάτων εκμάθησης οργάνων της δημοτικής φιλαρμονικής στην Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος με τμήματα παιδικά ,εφηβικά και ενηλίκων

Για το παράρτημα της Φιλαρμονικής Μεδεώνος που διαθέτει τμήμα σε Κατούνα και Αετό . Τα μαθήματα ξεκινήσαν την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου με την συνάντηση των παλιών μαθητών . Στις σχολές θα διδάσκονται όλα τα ΠΝΕΥΣΤΑ όργανα (Τρομπέτα , Κλαρίνο , Φλάουτο , Σαξόφωνο , Τρομπόνι , Τούμπα , Ευφώνιο , Σουζάφωνο , Κόρνο ) και ΚΡΟΥΣΤΑ όργανα (Πιατίνια – Τύμπανα – Κάσα)

Θα μπορούν να γράφονται αγόρια και κορίτσια , από την ηλικία των 8 ετών ( μαθητές Β ΄ τάξης Δημοτικού σχολείου) και ενήλικες από 18 ετών έως 100 Αιτήσεις νέων εγγραφών θα δοθούν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στα σχολεία της Κατούνας .

Επίσης νέες εγγραφές μπορεί να γίνουν από σήμερα στο τηλέφωνο 2643022232 ( από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00) αλλά και τις ημέρα των μαθημάτων σtην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου Μεδεώνος στην Κατούνα κάθε : ΤΡΙΤΗ 15:30 – 19:30 ΠΈΜΠΤΗ 15:30 – 19:30

Το παράρτημα της Φιλαρμονικής Μεδεώνος προβαίνει σε ένα ακόμη άνοιγμα στην κοινωνία και καλεί τους ενήλικες φίλους της μουσικής να την στελεχώσουν. Από φέτος θα δημιουργηθούν και τμήματα ενηλίκων και θα μπορούν να εγγραφούν στο τηλέφωνο 2643022232 ( από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00) αλλά και την ημέρα των μαθημάτων σtην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου Μεδεώνος στην Κατούνα κάθε : ΤΡΙΤΗ 15:30 – 19:30 ΠΈΜΠΤΗ 15:30 – 19:30

Με δεδομένο , ότι η μουσική διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα των ατόμων, κύριο μέλημα της φιλαρμονικής είναι να δώσει στα παιδιά την ώθηση για την ομαλότερη ένταξη τους στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Τα παιδιά που ανήκουν στο σύνολο της φιλαρμονικής διδάσκονται πως η μουσική αυξάνει τη συγκέντρωση και την αντοχή. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλει στην καλύτερη ψυχική υγεία και την καταπολέμηση του άγχους..

Για περισσότερες πληροφορίες και για το παράρτημα της Ενότητας Μεδεώνος μπορείτε να απευθύνεστε στον καθηγητή μουσικής Μαέστρο Νικολάου Δημήτριο της Φιλαρμονικής στην Κατούνα κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 15:30 μέχρι 19:30 και στο 2643022232.

 


AgrinioStories