Τιμώμενη η Περ. Δυτ. Ελλάδας στην έκθεση FRESKON Expo

Στην έκθεσηFRESKON Expo
η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
είναι τιμώμενη Περιφέρεια

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν στην έκθεση FRESKON Expo ένα Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Μέσα από ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πλάνο Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα εθνικά,αλλά και σε διεθνή (SIAL Paris, FRUIT LOGISTICA, ProWein) εκθεσιακά γεγονότα που αφορούν τον κλάδο της αγροδιατροφής. Στόχος είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της ‘Ολυμπιακής Γης επεκτείνοντας τα εμπορικά τους δίκτυα και τον κύκλο εργασιών τους.

 

 

Στην έκθεσηFRESKON η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι τιμώμενη Περιφέρεια, γεγονός που αποδεικνύει την αναγνώριση των προσπαθειών για τόνωση της εξωστρέφειας και ενίσχυση του αγροδιατροφικού κλάδου. Στην εκθεσιακή συμμετοχή της Δυτικής, είναι παρούσες αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίες μέσω των εκπροσώπων τους, έχουν προκαθορισμένες συναντήσεις με εν δυνάμει συνεργάτες του προγράμματος hostedbuyers της Freskon.

Στόχος όλων των προσπαθειών που αναπτύσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι να αποτελέσει η ενασχόληση, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, επιχειρηματική επιλογή και όχι μόνο, ανάγκη για επιβίωση. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενθάρρυνση για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα αποτελούν το κύριο μέλημα για τη δημιουργία μιας ισχυρής και παραγωγικήςΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

 

 

Δικαίωση της προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της χαρακτήρισε την επιλογή της ως Τιμώμενης Περιφέρειας στη φετινή FRESKON ο Βοηθός Περιφερειάρχη  σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων στις Π.Ε. Αιτ/νίας και Ηλείας, Γεώργιος Κοντογιάννης, που παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάνος Σακελλαρόπουλοςσυμμετείχε διαδικτυακά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο πλαίσιο έκθεσης και τόνισε πως ο τομέας των φρέσκων φρούτων και λαχανικών αποτελεί βασικό άξονα της οικονομίας της περιοχής.

Η FRESKON, έχει συγκεντρώσει 217 εκθέτες από 12 χώρες σε έναν εκθεσιακό χώρο 12.500 τ.μ. και 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες.

 


AgrinioStories