Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εξόδου

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις
για τον εορτασμό της 197ης Επετείου της Εξόδου
Το πρόγραμμα των προσεχών ημέρων

Πλούσιες και πολυθεματικές εκδηλώσεις μυούνντόπιους και επισκέπτες στο υπερβατικό και συνταρακτικόγεγονός της «Εξόδου»προσελκύονταςπλήθοςκόσμου και κοινόόλων των ηλικιών.

Ειδικότερα σήμερα, ημέρα Τρίτη 28 Μάρτιου και ώρα8:30 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου θα πραγματοποιηθεί η «13η Συνάντηση της Διεθνούς Αδελφότητας των Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων» κατά την οποία θα λάβει χώρα η Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: «Δημήτρης Μακρής ο Κλεφτοκαπετάνιος του Ζυγού, ο Στρατηγός της Επανάστασης και οι 1326 αγωνιστές του», μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει η Διεθνής Αδελφότητα Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Αύριο, ημέρα Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο κτίριοΧρυσόγελου στο Μεσολόγγι θα λάβειχώραΑφιέρωμα στις Ηρωίδες του Μεσολογγίου, «Θαυμάζω τες Γυναίκες μας και στ’όνομα τους μνέω»Δ. Σολωμός. Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Πνευματικό του Κέντρο και επιμελείται η Δρ. Ελένη Καρανικόλα – Τσουβέλα. Στην εκδήλωση συμμετέχουνο Γιάννης Πανουκλιάς, το Εργαστήρι Συλλογικής Αφήγησης Μεσολογγίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου (ΣΔΕ).

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. εγκαινιάζεταιη Έκθεση ιστορικών κειμηλίων  «200 χρόνια από το θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη» που συνδιοργανώνει ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου. Η έκθεσηθα φιλοξενείται στο χώρο Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος»από τις 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2023.

Ενώ την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 9:30 μ.μ. στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης – Πινακοθήκη, πλατεία Μάρκου Μπότσαρη,θα λάβει χώρα ο 5ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης. Μια πολύ όμορφη εκδήλωση που επιμελήθηκαν και συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων ΒαλβείουΒιλιοθήκης, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

 

 

 


AgrinioStories