...
Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος
«Η Αγία Παρασκευή» – Δήμος Αγρινίου |

Γιορτή της Ελιάς στη Σπολάιτα
| Mια γιορτή για τον τόπο, τη γη και τους ανθρώπους της |
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αγία Παρασκευή» με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι: μετά την αναβολή λόγω βροχής της εκδήλωσης για την ελιά που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου 2025, αυτή θα διοργανωθεί, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Αγρινίου την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Σπολάιτας, στις 11:00 το πρωί.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο ιερό δέντρο της ελληνικής γης – την ελιά. Ένα δέντρο που ριζώνει βαθιά στο χώμα και στον χρόνο, που στάθηκε σύμβολο ειρήνης και αντοχής, πηγή ευλογίας, τροφής και ζωής για γενιές ανθρώπων.
Στο Δήμο Αγρινίου, και την ευρύτερη περιοχή, όπου ο ελαιώνας είναι κομμάτι της καθημερινότητας και της ταυτότητας του τόπου, κάθε κορμός της κουβαλά αιώνες ιστορίας και ανθρώπινης εμπειρίας, κυρίως όμως και πάνω απ’ όλα τη μνήμη του μόχθου, της επιμονής και της σχέσης του ανθρώπου με τη γη του.
«Η Γιορτή της Ελιάς» στη Σπολάιτα θέλουμε να είναι μια αληθινή γιορτή του τόπου και των ανθρώπων του — μια ευκαιρία να ξανασμίξουμε, να θυμηθούμε, να γευτούμε και να τιμήσουμε ό,τι παραμένει σταθερό και ζωντανό μέσα στον χρόνο: τη ρίζα μας.

——————————————————————————————–


