...
| Σύλλογος Εκπαιδευτικών
Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας|

Πώς ξεχωρίζω τις σπουδές που μου ταιριάζουν;
| Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού στο Αγρίνιο
με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και συμβούλου σταδιοδρομίας |
Τις αγωνίες, τα ερωτήματα αλλά και τα πραγματικά δεδομένα που συνοδεύουν την επιλογή σπουδών και επαγγελματικής πορείας επιχειρεί να φωτίσει η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 16 Μαΐου στο Αγρίνιο.
Με κεντρικό θέμα «Πώς ξεχωρίζω τις σπουδές που μου ταιριάζουν;», η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες των φροντιστηρίων του Συλλόγου και επιχειρεί να συνδέσει τη σχολική προσπάθεια με τις πραγματικές απαιτήσεις της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας. Σε μια εποχή όπου οι επιλογές σπουδών συχνά γίνονται υπό πίεση και χωρίς ουσιαστική ενημέρωση, η διοργάνωση φιλοδοξεί να δώσει πρακτικές απαντήσεις και ουσιαστικό προσανατολισμό στους νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Πάνος Σταυρόπουλος, ο οποίος θα αναπτύξει ζητήματα που αφορούν τις επιλογές σχολών, τις δεξιότητες που απαιτεί το σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον και τις δυνατότητες που δημιουργούν οι νέες επιστημονικές κατευθύνσεις.
Παράλληλα, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, Νικόλαος Κούτσιας, πρόεδρος του Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας, και Γρηγόριος Μπεληγιάννης, πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις ακαδημαϊκές δυνατότητες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Πατρών στην περιοχή και τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται για τους αποφοίτους των συγκεκριμένων επιστημονικών πεδίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Τη δράση στηρίζουν τα βιβλιοπωλεία Bookstore Karagiorgos, Γνώση Δ. Βετσόπουλος, Μαργαρίτης Παναγιώτης, Ξενόγλωσσο, Πάπυρος Α. Ιωάννου, Προπαίδεια και Αφοί Χριστοδουλόπουλοι ΕΕ.

Ταυτότητα εκδήλωσης
- Διοργάνωση: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας
- Συνδιοργάνωση: Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ)
- Ημερομηνία: Παρασκευή 16 Μαΐου
- Τίτλος: «Πώς ξεχωρίζω τις σπουδές που μου ταιριάζουν;»
- Χαρακτήρας: Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού
- Χώρος: Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου
- Διεύθυνση: Πλατεία Παναγοπούλου, Αγρίνιο
- Ώρα έναρξης: 6:00 μ.μ.
- Επικοινωνία: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αιτωλοακαρνανίας
- Είσοδος: Για τους μαθητές και τις μαθήτριες των φροντιστηρίων του Συλλόγου.


