Ψηλόβραχος: Το μπαλκόνι της λίμνης των Κρεμαστών

Ψηλόβραχος: Η δυναμική ομορφιά της φύσης
και των γεωλογικών της φαινομένων
Τι δεν πρέπει να χάσεις σε αυτό το αιτωλικό χωριό

Το όνομά του μπορεί να σε προϊδεάσει για το τι θα συναντήσεις. Ωστόσο, όταν δεις τις εικόνες τότε θα πειστείς ότι πράγματι πρόκειται για ένα ξεχωριστό ελληνικό χωριό. Έναν προορισμό που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου με την πρώτη ευκαιρία. Ο Ψηλόβραχος είναι ένας οικισμός στην Αιτωλοακαρνανία χτισμένος στα 330 μέτρα υψόμετρο που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς τη λίμνη των Κρεμαστών. Το χωριό βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση μακριά από την βαβούρα της καθημερινότητας.

Ο Ψηλόβραχος ακουμπά ανάμεσα στα όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της περιοχής. Φυσικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η θέα που προσφέρει προς τη λίμνη Κρεμαστών. Αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά χωριά της περιοχής και διοικητικά ανήκει στο Αγρίνιο. Μάλιστα, δεν ονομαζόταν πάντοτε έτσι αλλά κάποτε το χωριό αποκαλούταν Σοβολάκο.

Σήμερα αν βρεθείς στον Ψηλόβραχο θα έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις σε γραφικά στενά και να κάνεις πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια σύντομη απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, το φθινόπωρο τα χρώματα των δέντρων δημιουργούν εικόνες που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής. Θαρρείς και το πλάνο έχει ξεπηδήσει μέσα από ένα παραμύθι!

Ο Ψηλόβραχος είναι ένα ελληνικό χωριό το οποίο στην πραγματικότητα αποτελεί ένα φυσικό ταμπούρι στις παρυφές της Τσόκας με λίγους μόνιμους κατοίκους. Στην ουσία μοιάζει να απλώνεται στην πλαγιά και αποτελεί ένα κομμάτι από μια σειρά οικισμών. Εκτός από τον Ψηλόβραχο, στο βουνό απλώνεται η Αγία Δευτέρα, η Γέφυρα και η Κρύα Βρύση. Ο Ψηλόβραχος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ίσως την καλύτερα θέα προς τη λίμνη Κρεμαστών.

Δες το βίντεο από το κανάλι Andreas Koutsothanasis του Youtube, που σου δίνει μια γεύση από το πανέμορφο αυτό χωριό…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


AgrinioStories