Ψήφισμα από την Αρχαιολογική για την Χρυσικοπούλου

Σε έκτακτη συνεδριάσή του το Δ.Σ. της ΙΑΕΔΣΕ
μετά την είδηση του θανάτου της Μαίρης Χρυσικοπούλου
αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου
υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας
η οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια με συνέπεια τους σκοπούς της


Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

 

Ολόκληρο το ψήφιφισμα έχει ως ακολούθως:

«Σήμερα, ημέρα Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024, μετά την αναγγελία της εκδημίας της Μαίρης Χρυσικοπούλου, συνήλθε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Σταμάτης εξήρε την προσωπικότητα της Μαίρης Χρυσικοπούλου,  καθηγήτριας Ξένων Γλωσσών, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας μας, πρώτης γυναίκας Δημοτικής Συμβούλου και πρώτης σε αριθμό ψήφων στο μεταπο- λιτευτικό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ιδρύτριας του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών και του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου.

 Η Μαίρη Χρυσικοπούλου με ψυχή πρωτοστάτησε στους αγώνες της τοπικής και ελληνικής κοινωνίας για τη γυναίκα, το παιδί, τον λαϊκό πολιτισμό, το Αγρίνιο, διοργανώνοντας πλήθος επιστημονικών, κοινωνικών, λαογραφικών φιλολογικών εκδηλώσεων και το μεγάλο συνέδριο για τη λαογραφία στην Αιτωλοακαρνανία, συμμετέχοντας σε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια και καταθέτοντας πάντοτε προτάσεις, συνεργαζόμενη με καταξιωμένους επιστήμονες.

Υπήρξε μια ενεργή και ιδιαίτερα δραστήρια γυναίκα και πολίτης, με όραμα και διεκδικήσεις, με ενθουσιασμό και πάθος για την πόλη και την ανάδειξή της, για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη. Μία Κυρία με εθελοντισμό, μαχητικότητα και ευγένεια, με αρχοντιά και πολιτισμό.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο της  Εταιρείας μας συμμετέχοντας με σεβασμό στο πένθος της πόλης για την απώλειά της αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στις 15 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.
  2. Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους της και στα Διοικητικά Συμβούλια του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών, του Λαογραφικού Μουσείου και του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου.
  3. Να συνδράμει για τη μόνιμη στέγη και λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο.

 

Ο  Πρόεδρος                                   Τα Μέλη                              Η Γεν.  Γραμματέας
Γ.  Σταμάτης                                                                                  Νατάσσα   Σκιαδά»

 

Διαβάστε περισσότερα
με click στο Posted in Αγρίνιο