Ποτέ τους φρόνιμους δεν τους πείραξε κανείς

Αν ήρθες σε αυτό τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου
και να ζήσεις μια ήσυχη και φρόνιμη ζωή,
δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.
Ποτέ τους φρόνιμους δεν τους πείραξε κανείς.
Μα αν είναι να χαθεί ο κόσμος, θα χαθεί από τους φρόνιμους

«Εκείνος που στ’ αληθινά αγαπά το λαό,
δεν γίνεται πότε αρχηγός του. Γίνεται υπηρέτης του»
Μ. Λουντέμης.

  • του Γιάννη Λίτσα*

Στις 8 Οκτώβρη γίνονται περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Εκλέγουμε τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες.

Τι βλέπουμε αυτό το διάστημα;  Καρτελάκια υποψηφίων με τον έναν ή τον άλλο συνδυασμό, με την πιο όμορφη φωτογραφία τους. Λένε κάτι; Όχι. Δείχνουν πρόσωπα, πρόσωπα που σου λένε να πας να ψηφίσεις για να εκλεγούν αυτά και όχι τα άλλα του δικού τους συνδυασμού !! ή και του αντιπάλου.

Τι σου λένε λοιπόν;  «Εγώ» και όχι «εμείς».

Όχι, αυτό δεν είναι σωστό. Αυτό θέλουν αυτοί που μας κυβερνούν. Πάντα να προτάσσουμε το «εγώ» αντί για το «εμείς», γιατί το «εμείς» το φοβούνται. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο περισσότερο φοβούνται.

Γιατί τίποτα δεν κερδήθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας με το λαό στη γωνία. Αυτοί τον θέλουν απλό θεατή και ψηφοφόρο. Εμείς λέμε ότι μαζί και αγωνιστικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τα σχολεία των παιδιών μας, τα νοσοκομεία με  δωρεάν υγεία και με στελεχωμένο προσωπικό, τα αντιπλημμυρικά έργα για να μην πνιγόμαστεμε τις πρώτες βροχές, να παίρνουμε μέτρα δασοπροστασίας για να μην καιγόμαστε κάθε χρόνο, να μην μας παίρνουν τα λεφτά μας και αντί αυτά να γυρίζουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, δηλαδή σε εμάς, να τα δίνουν σε λίγους.

Εμείς όταν μιλάμε για την πόλη μας, μιλάμε για τους ανθρώπους που την χτίζουν, μιλάμε για την νεολαία, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα στενάζουν βλέποντας καθημερινά τα μαγαζιά τους να κλείνουν από τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς παίρνονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και από τους εκλεκτούς τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Είμαστε περίεργη πάστα ανθρώπων. Θυμώνουμε με το άδικο, δακρύζουμε εύκολα, αγαπάμε δυνατά.

Η λέξη «εγώ» δεν υπάρχει για εμάς, παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις, όταν κάνουμε αυτοκριτική και η δεύτερη, όταν μας ρωτάνε οι συμπολίτες μας ποιος θα βγει μπροστά για να παλέψει.

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο και στην Περιφέρεια για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.  Ρίχνουμε τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο στην κάλπη.

Αν ήρθες σε αυτό τον κόσμο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μια ήσυχη και φρόνιμη ζωή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ποτέ τους φρόνιμους δεν τους πείραξε κανείς. Μα αν είναι να χαθεί ο κόσμος, θα χαθεί από τους φρόνιμους.

Αυτοί με την φρονιμάδα τους, βοήθησαν τους ισχυρούς να γίνουν ισχυρότεροι.

 

*Ο Γιάννης Λίτσας είναι έμπορος, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  με υποψήφιο Περιφερειάρχη Σωτήρη Παρίση.

AgrinioStories