Πάτρα 2/12 – Ορμήτες «Ανοδική Πτώση»

Η performance «Ανοδική Πτώση»
καυτηριάζει το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών,
φαινόμενο βαθιά κοινωνικό, το οποίο ξεπερνά
τα όρια της φυλής και της κοινωνικής τάξης

Η Χοροθεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Ορμήτες» υποστηρίζοντας τις πολιτιστικές δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχει στις εκδηλώσεις “Orange Days”  σε συνεργασία με το Σοροπτιμιστικό Όμιλο Πάτρας, με μια performance αφιερωμένη στις γυναίκες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν βία και κακοποίηση, σ’ εκείνες που έφυγαν και σε εκείνες που είναι εδώ και συνεχίζουν να αγωνίζονται. Η performance έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 21:00 στο θέατρο «Επίκεντρο».

Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών αυξάνονται και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται αδιάλειπτα στην επικαιρότητα. Πολλές γυναίκες παλεύουν στις ΜΕΘ για να κρατηθούν στη ζωή ενώ άλλες χάνουν τη ζωή τους. Αποσπάσματα από το ποίημα του Αζιζ Νεσίν «ΣΩΠΑ» ερμηνεύει η Μαρία Αναλυτή.

Συμμετέχουν: Βελαώρα Βάσω, Βελλοπούλου Αναστασία, Βελλοπούλου Φωτεινή, Δελέγκος Γιώργος, Ελευθερίου Σοφία, Ζυγομαλά Ελίνα, Καμπέρου Φρόσω, Κασοκεράκη Δώρα, Μαζαρακιώτης Παναγιώτης, Μανουσέλη Ιωάννα, Νικολοπούλου Γεωργία, Τσακνάκη Εβελίνα, Τσιούτσια Λίλιαν.

Χορογραφία, σκηνοθεσία, επιμέλεια μουσικής: Κατερίνα Ηλιοπούλου

 

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Δυτική Ελλάδα