Παν. Πατρών 4-7/10 – 11o Συνέδριο Οικολογίας

11o Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας
στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
του Πανεπιστημίου Πατρών από 4-7 Οκτωβρίου 2023

H Ελληνική Οικολογική Εταιρεία υπό την αιγίδα του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πράσινο Ταμείο και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής διοργανώνει το 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από 4-7 Οκτωβρίου 2023 (http://helecos11.upatras.gr/).

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Η Οικολογία στην Ανθρωπόκαινο Εποχή» καθώς οι πιέσεις που ασκούμε στον πλανήτη μας έχουν γίνει τόσο μεγάλες που πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι η Γη έχει εισέλθει σε μια εντελώς νέα γεωλογική εποχή: την Ανθρωπόκαινο, ή αλλιώς την Εποχή των Ανθρώπων.

Το HELECOS-11, μεταξύ άλλων, στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της επιστήμης της Οικολογίας στην κατανόηση και στην αντιμετώπιση των ανθρωπογενών επιδράσεων στο περιβάλλον, δηλαδή στις αλλαγές στο βιοφυσικό περιβάλλον και στα οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους που προκαλούνται άμεσα ή έμμεσα από τον άνθρωπο.

Στο συνέδριο έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 250 επιστήμονες κυρίως από την Ελλάδα και θα παρουσιάσουν τις ερευνητικές προσπάθειες τους των τελευταίων ετών, όπως και ξένοι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων προσκεκλημένοι ομιλητές, που θα μας μεταφέρουν πολύτιμη γνώση και εμπειρία από το διεθνές περιβάλλον. Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνουμε ότι περισσότεροι από 140 νέοι ερευνητές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ανακοινώσουν αποτελέσματα των εργασιών τους στο HELECOS-11.

 

 

 


AgrinioStories