Παν/μιο Πατρών – Κατασκευή Περιαστικού Πάρκου

Κατασκευή του Περιαστικού Πάρκου
και εργασίες ανάπλασης στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του Περιαστικού Πάρκου στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο. Πρόκειται για ένα πάρκο, το οποίο θα διασχίζεται από ποδηλατοδρόμους, θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκγύμνασης καθώς επίσης θα εδράζεται το ανοιχτό θέατρο για ποικίλες εκδηλώσεις ως ένα σημαντικό πολιτιστικό σημείο συνάντησης των πολιτών και φοιτητών της Πάτρας.

 

 

Η κατασκευή του περιαστικού πάρκου σε συνδυασμό με τις εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού του ελαιώνα με τα 6.500 ελαιόδενδρα βιολογικής καλλιέργειας, θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Πάτρας και όχι μόνο, να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και να απολαύσουν την βόλτα τους στην κατάφυτη Πανεπιστημιούπολη ως έναν επιπλέον τρόπο σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόμοια έργα έχουν σχεδιασθεί για τις Πανεπιστημιουπόλεις στο Κουκούλι και στο Μεσολόγγι.

Όμως για να ολοκληρωθεί τόσο ο σχεδιασμός των κατασκευαστικών έργων όσο και η υλοποίησή τους είναι αναγκαίο η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σταθεί δίπλα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εντάσσοντας τα συμπληρωματικά έργα στο ΕΠΑ και στη νέα προγραμματική περίοδο.

 


AgrinioStories