Παιδότοπος «ΚουΚουΒά» – Παρουσίαση παραμυθιού

Παρουσίαση του παραμυθιού
της Φωτεινής Μυλωνά
«Αφρολουλουδένια, του Ήλιου η αγαπημένη!»
στον δημιουργικό παιδότοπο
«Κουκουβά» στο Αγρίνιο

 

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στις 6:00 το απόγευμα

 

Ο δημιουργικός παιδότοπος Κουκουβά, το βιβλιοπωλείο Αγαύη και οι εκδόσεις Αναγνώστης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού της Φωτεινής Μυλωνά «Αφρολουλουδένια, του Ήλιου η αγαπημένη!», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κουκουβά (Μαρκ. Μπότσαρη 6, Αγρίνιο) την Κυριακή 25/02/2024 & ώρα 6:00 μ.μ..
Τηλ. επικοινωνίας: Κουκουβά 2641022433 – 6947803553 , Βιβλιοπωλείο Αγαύη 2641181643

Το «Αφρολουλουδένια, του Ήλιου η αγαπημένη!» είναι το νέο παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Μυλωνά Ραΐδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αναγνώστης. Ένα παιδικό παραμύθι με εικονογράφηση του Αγησίλαου Ρόμπολα που ξετυλίγεται στον μαγευτικό χώρο των αλυκών της Τουρλίδας Μεσολογγίου.

Η συγγραφέας, με τρόπο παραστατικό θα επιχειρήσει να μεταβιβάσει στα παιδιά μερικές γνώσεις οι οποίες θα διευκολύνουν όχι μόνο την κατανόηση αλλά και την απόλαυση του παραμυθιού. Οι γνώσεις αφορούν τους όρους θάλασσα, λίμνη, λιμνοθάλασσα. Ύστερα τα ποτάμια και τη συμβολή τους, με τις αποθέσεις των φερτών τους υλικών, στη δημιουργία της λιμνοθάλασσας. Μέσα από τους μαγικούς δρόμους του παραμυθιού η αφηγήτρια θα μιλήσει για την παραγωγή του αλατιού από τις αλυκές στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Το παραμύθι αρχίζει από το σημείο αυτό. Στο παραμύθι, ο Εύηνος, ο Αχελώος, η Λιμνοθάλασσα, ο Ήλιος, ο Μαΐστρος… όλα προσωποποιούνται. Για την παρουσίασή του, όλα χαρίζουν τις μορφές τους σε χειροποίητες κούκλες και παίρνουν ζωή στα χέρια της συγγραφέως.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι παρά αντανάκλαση των σχέσεων που δημιουργούνται στη φύση. Το παραμύθι τελειώνει καλά. Ο άρχοντας Ήλιος αποδέχεται τον γυρισμό της γυναίκας του της Αφρολουλουδένιας και της κόρης του της Αλατούλας στη Λιμνοθάλασσα και συνεχίζει τη ζωή του στον ουρανό με τις υπόλοιπες κόρες του, που δεν είναι και λίγες, τις Ηλιαχτιδούλες.

Η Φωτεινή Μυλωνά Ραΐδη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Κάποια στιγμή, στα νιάτα της, το εγκατέλειψε πιστεύοντας για πάντα. Πολύ γρήγορα όμως διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε άλλος τόπος ιδανικότερος απ’ αυτόν για να κάνει την έξοδό της κι επέστρεψε. Διάλεξε να γίνει δασκάλα για να είναι κοντά στα παιδιά. Αυτά φρόντισαν να διατηρήσει ατόφια την αλήθεια της και αυθεντικά τα συναισθήματά της. Βιβλία της (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) έχουν εκδοθεί από διάφορους εκδότες ανά τα χρόνια (Αναγνώστης, Ελληνικά Γράμματα, Άγκυρα, Gutenberg και άλλους). Δύο από αυτά έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Το ένα από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το άλλο από τη Γυναικεία λογοτεχνική συντροφιά. Διηγήματά της επίσης έχουν επιλεγεί για τις συλλογές: “Θα ‘θελα τόσα να σου πω, μπαμπά!” και “Ιστορίες που γράφει η ζωή”.

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Βιβλιοπαρουσιάσεις