Ο Κώστας Λύρος για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος
για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

«Επ’ αφορμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους εσάς που διανύοντας μια μακρά και επίπονη διαδρομή, πετύχατε το στόχο σας και εισέρχεστε πλέον στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η χαρά σας καθώς και των οικογενειών σας είναι μεγάλη, σαν γονιός βίωσα το συναίσθημα της αναμονής, του αγώνα, της έννοιας όχι μια φορά αλλά τρεις, καθώς υποστήριζα τις προσπάθειες των παιδιών μου. Η δική σας χαρά, για εμάς τους γονείς είναι διπλή και οι ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά σας γεμίζουν με ελπίδα τις σκέψεις μας αλλά και τον τόπο μας που διαχρονικά παράγει λαμπρούς επιστήμονες με την ευχή κάποια στιγμή αφού ολοκληρώσετε τον ακαδημαϊκό σας κύκλο, λάβετε πολύτιμη εμπειρία να επιστρέψετε και να μεγαλουργήσετε στον τόπο σας συμβάλλοντας στην κοινή μας προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.

Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και όσους, αν και προσπάθησαν και στερήθηκαν πολλά, δεν πέτυχαν παρά το γεγονός ότι διήνυσαν έναν έντιμο, κοπιαστικό και επίπονο αγώνα και η μη επίτευξη του στόχου σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτεί αποτυχία και δεν αποτελεί το τέλος.

Η ζωή του ανθρώπου είναι στιγμές, συγκυρίες και αλλεπάλληλες μάχες, άλλες τις κερδίζουμε άλλες όχι, αλλά μέσα από αυτή τη διαδρομή, μαθαίνουμε, βελτιωνόμαστε και θέτουμε συνεχώς νέους στόχους που οδηγούν τελικά στην επιτυχία.

Αυτή είναι και η προτροπή που δίνω σε όλους τους μαθητές του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου,, να αγωνίζεσθε, να κοπιάζετε, να μελετάτε και να ονειρεύεστε, εσείς θα πάτε τώρα την κοινωνία μας μπροστά. Εσείς είστε το αύριο του τόπου μας.

Δεν γίνεται να μην αναφερθώ και στους κόπους των γονιών και των καθηγητών σας οι οποίοι ήταν δίπλα σας σε κάθε σας βήμα, κάθε σας στιγμή, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντας σας, τους συγχαίρω για την επιμονή και το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Παιδιά μου, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, όλοι εμείς, είμαστε περήφανοι για εσάς, επιθυμούμε και επιδιώκουμε να είμαστε κοντά σας, και εγώ ως Δήμαρχος αλλά και προσωπικά ως πατέρας είμαι πάντα στην διάθεση σας και προσπαθώ στο βαθμό που μου αναλογεί υπηρετώντας το συλλογικό μας συμφέρον να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις εκείνες που θα σας επιτρέψουν να ζήσετε σε έναν τόπο πιο φιλικό προς τα όνειρα και τις επιδιώξεις σας, παραγωγικό και προοδευτικό που σίγουρα θα διαθέτει περισσότερες προοπτικές και ευκαιρίες.

Να έχετε καλή σταδιοδρομία και ένα όμορφο καλοκαίρι!

Μια συναρπαστική ζωή γεμάτη γνώση,
δημιουργία και πρόοδο ανοίγετε μπροστά σας!

Αξιοποιήστε την και απολαύστε την στο έπακρο!»

 


AgrinioStories