Νέα έργα ύψους 4,5 εκ. ευρώ για τη Φοιτητική Εστία

Νέα χρηματοδότηση
για τη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών

Μία σημαντική στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Υπουργείο Παιδείας, αφού εντάχθηκαν έργα ύψους 4.500.000 ευρώ που αφορούν τη Φοιτητική Εστία Πατρών και περιλαμβάνουν ανακαινίσεις λοιπών δωματίων, WC, δημιουργία υπολογιστικού κέντρου για τους οικότροφους και προμήθεια κομποστοποιητή για το εστιατόριο σεβόμενοι απόλυτα τις αρχές τις αειφορίας.

Οι μελέτες και τεύχη δημοπράτησης για τις διακηρύξεις είναι καθ’όλα έτοιμα. Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Κ. Πιερρακάκη αλλά και στους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πατρών που προετοίμασαν τους φακέλους υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των Αντιπρυτάνεων κ. Ελένης Αλμπάνη και κ. Βασίλη Βασιλειάδη. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονιστεί για μία ακόμη φορά ότι η στέγαση και σίτιση είναι πρώτη προτεραιότητα της Πρυτανικής Αρχής που μεριμνά διαρκώς για την επίλυση ζητημάτων.

Με την πολιτική που εφαρμόζεται όλοι οι φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια απέκτησαν ή πρόκειται να αποκτήσουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία. Επιπλέον, θα υπάρξουν και άδεια δωμάτια με σκοπό να υλοποιηθεί η δυνατότητα της ανακαίνισης. Έτσι, δεν χρειάσθηκε να νοικιασθούν δωμάτια ξενοδοχείων στην Πάτρα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 720.000 ευρώ σε ετήσια κλίμακα, ποσόν ίσο με το 8% της ετήσιας επιχορήγησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Το επόμενο βήμα της έμπρακτης στήριξης της Πολιτείας  προς το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα είναι η χρηματοδότηση του νέου Φοιτητικού Εστιατορίου στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο.

 

 


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις
που αφορούν στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
κάνοντας clik πάνω στο λογότυπο που ακολουθεί

AgrinioStories Δυτική Ελλάδα