20 Μαρτίου 2023

Μωραΐτης: «Μαθήματα πατριωτισμού… δεν δεχόμαστε»

Θάνος Μωραΐτης: «Μαθήματα πατριωτισμού
από αυτούς που παρακολουθούσαν
την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δεν δεχόμαστε»

Μαθήματα πατριωτισμού από τον πρωθυπουργό που παρακολουθούσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δεν δεχόμαστε, τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης, κατά τηχθεσινή του παρουσία στην εκπομπή της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη στο KontraChannel.

Δεν θα κρίνει τον πατριωτισμό μας ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ο κ. Μωραΐτης και διευκρίνισε σχολιάζοντας όσα είπε ο πρωθυπουργός στη βουλή,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν ψήφισε μόνο τα επιπλέον έξι ραφάλ που δεν ήταν στην εισήγηση του γενικού επιτελείου.

Ο κ. Μητσοτάκηςπροσπάθησε να πολώσει τα πράγματα δημιουργώντας τοξικό κλίμα,υποστήριξε  ο κ. Μωραΐτης και συνέχισε λέγοντας ότιο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να κάνει κριτική για τον ύμνο του ΕΑΜ στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑλέγοντας ότι διχάζει,μια άποψη που προσβάλλειτη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που έδωσαν το αίμα τους. Το ΕΑΜ ήταν μέρος της Εθνικής Αντίστασης και αναγνωρίστηκε με νόμο από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982,δεν δίχασε τον ελληνικό λαό όπως υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης αλλά τον  ένωσε, είπε ο κ. Μωραΐτης και αναρωτήθηκε: «Είναι Ανιστόρητος ο κ. Μητσοτάκης ή το κάνει επίτηδες γιατί έχει πρόβλημα με το ακροδεξιόακροατήριο του;»

Αναφερόμενος στην υπόθεση της GreekMafiaκαι των αποκαλύψεων που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο τύπο, τη χαρακτήρισε επιτομή του παρακράτους. «Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε τη GreekMafia, επί Μητσοτάκη η GreekMafiaορίζει ανθρώπους και δίνει οδηγίεςστην ΕΥΠ» είπε και αναρωτήθηκε ο κ. Μωραΐτης«Τελικά ποιος κυβερνάει τη χώρα; Ο κ. Μητσοτάκης;ΗGreekmafia;Ή κυβερνάνε μαζί;»

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει όλα στο φως αλλά βλέπουμε μια δημοκρατία βυθισμένη στο σκοτάδι, μια εκτροπή σε εξέλιξηκαι τελικά προκύπτει το ερώτημα «είναι χειρότερο να γνώριζε ή να μη γνώριζε ο κ.Μητσοτάκης;Η Δημοκρατία μας πάσχει. Δεν πάει άλλο» είπε ο Θάνος Μωραΐτης και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «την άποψη ότι η κοινωνία δεν ασχολείται με τις παρακολουθήσεις την επέβαλαν οι δημοσκοπήσεις και κάποια πρωτοσέλιδα. Η κοινωνία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να επιβιώσει σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αλλά ο ελληνικός λαός είναι ένας δημοκρατικός και προοδευτικός λαός. Δίπλα στο θέμα της ακρίβειαςκαι της αισχροκέρδειας που τον απασχολούν είναι και τα θέματα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανισοτήτων».

Τέλος όσον αφορά το θέμα της τροπολογίας που συζητείται σήμερα στη βουλή για τον αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εκλογές του νεοναζιστικού μορφώματος,  σημείωσε ότι η κυβέρνηση φέρνει πολύ αργά αυτή τη διάταξη με προχειρότητα και με συνταγματικά προβλήματαγιατί αισθάνεται πίεση από τα ακροδεξιά της.

Η νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση  θεσμοθετεί την θεωρία των δύο άκρων που μπορεί να δημιουργήσει διάφορες ερμηνείες και παρερμηνείες στο μέλλονυπογράμμισε ο κ. Μωραΐτης και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να συζητήσει επάνω σε μια κοινά αποδεκτή ρύθμιση που θα είναι συνταγματικά οχυρωμένηώστε να κλείσουμε μια και καλή τον δρόμο στους νεοναζί.

 


AgrinioStories