Μεσολόγγι – Δράση για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές 

Μεσολόγγι 2/4 – Η Εταιρία Ψυχικής Υγείας
Παιδιού και Εφήβου Αιτωλ/νίας (ΕΨΥΠΕΑ) και «Η Ανεμώνη».
σε Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
από το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές

Η 2 Απριλίου έχει καθιερωθεί σύμφωνα με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (2007) ως Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό. Σκοπός αυτής της ημέρας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος-ΔΑΦ , αλλά και να κινητοποιήσει πρωτοβουλίες και δράσεις υποστήριξης, αποδοχής, με στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με ΔΑΦ στην κοινωνία.

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ν. Αιτωλοακαρνανίας “Η Ανεμώνη”, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 από τις 10:00-13:00 δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μέλη της Διεπιστημονικής Ομάδας της ΕΨΥΠΕΑ, σχετικά με την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και την σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης και θεραπευτικής παρέμβασης στην προσχολική ηλικία. Επιπλέον θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συμμετοχή και τη συνεισφορά της τοπικής κοινότητας σε αυτό το σημαντικό δρώμενο, που αποτελεί μόνο την αρχή μιας συνεχούς προσπάθειας, για την προαγωγή της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
με click στο Posted in Μεσολόγγι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *