Μεσολόγγι – Εντυπωσίασε η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Χορωδία
του Πνευματικού Κέντρου
του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στην  Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 συνεπήρε το πολυπληθές κοινό που παρευρέθηκε στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών με τίτλο «Μνήμης Σπαράγματα», 100+1 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και της Μ.Ασίαςπου έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Σπύρου Χολέβα , παρουσίασε πέντε νοσταλγικά και διαχρονικά τραγούδια:

  • “Στου Βοσπόρου τ’αγιονέρια “
  • “Μνήμη Μεσολόγγι”
  • “Θαλασσάκι μου”
  • “Σμυρνιωτοπούλα και Πολίτισσα”
  • “Ανατολή”

Με το πιάνο συνόδευσε τη Χορωδία ο Mάνος Πανόπουλος, με το κλαρινέτο  ο Νικόλας Χολέβας και με το βιολί ο Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης. Έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν  Μέλη της Χορωδίας όταν  τοποθέτησαν αναμμένα  κεριά στη σκηνή, φωτίζοντας τη μνήμη των χαμένων  Αλησμόνητων Πατρίδων. Η συγκίνηση και η ικανοποίηση του κοινού για την καλλιτεχνική απόδοση τιμής στον ξεριζωμένο Ελληνισμό της Μικρασίας ήταν φανερή και εκφράστηκε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα.

Η Επετειακή Χορωδιακή Συνάντηση – αφιέρωμα στα 100+1 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή, ολοκληρώθηκε  με το τραγούδι : “Μια σμυρνιά στο παραθύρι”, που το  απέδωσαν όλες οι χορωδίες μαζί.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλ/νίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Στον χώρο συναντήθηκαν πέντε χορωδίες: Η Χορωδία «Ορφέας»Αγρινίου, ηΧορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η ΠολυφωνικήΧορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας, η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας.Ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτ/νίας.

 


AgrinioStories